Hihetetlen öröm és megkönnyebbülés számomra, hogy elkészült a játékcsomag sorozat negyedik fejezete is! 

Nehéz szülés volt. Miért is? Utoljára 2 évvel ezelőtt, 2018 novemberében jelent meg új játékcsomagunk, a Levegő fejezet. Abban az évben volt egy nagy megrendelésünk, 1800 Óvoda játékcsomagot kapott több határon túli magyar óvoda. A bevételből újranyomtattuk az Óvoda játékcsomagot, hogy ki tudjuk elégíteni a megrendelést, mert a 2014-ben gyártott 3000 játékcsomagból megmaradt készlet már nem fedezte a kívánt mennyiséget. Addigra elfogyott a 2016-ban megjelent Család játékcsomag is, így abból is újra kellett nyomtassunk. A bevételbe belefért még egy játékcsomag nyomtatási költsége és ez volt a Levegő. 

Az igazság az, hogy eddig mindig akkor jelent meg új játékcsomag, amikor valami hasonló csoda történt nálunk: 2016-ban a Kickstarter kampányunk fedezte a Család játékcsomag megjelenését. 2017-ben az addig befizetett áfát igényeltük vissza, ebből lett a Víz fejezet. 2018-ban az 1800 Óvoda megrendelésből lett a Levegő fejezet. 2019-ben nem történt hasonló csoda, megjelent viszont a Nulla hulladék 2000 példányban, újrapapírra nyomva, megjelent a Test mese is, a Testrészek mesesorozat utolsó fejezete és év végére kijött a Barátom, a fa – az a tény, hogy az Ökomesék újrapapírra készültek, meghatározta 2019-es kiadásainkat, nem tudtunk mellé még egy játékcsomagot is bevállalni. 

2020. márciusában azonban nagy lendülettel nekiálltunk a Tűz fejezet elkészítésének és akkor jött a vírus. A megrendelések szinte teljesen leálltak, nekünk is le kellett állítanunk a Tűz fejezettel kapcsolatos munkálatokat, hiszen először a 2019. decemberében megjelent Barátom, a fa mesekönyvet kellett kifizessük a nyomdának. Ennek részleteivel szeptemberre végeztünk. Közben megjelent az Útközben, a Móna és Marci kirándul – szókártyás mesesorozat az öt érzékről második része, a 2018-ban megjelent Készülődés után. Csak miután ezeket rendeztük, akkor jöhetett szóba új projekt: és az végre a várva várt Tűz játékcsomag lett. 

Ez azt jelenti, hogy a következő játékcsomagra is 2 évet kell majd várni? 

Nem, mert közben mi is sokat gondolkodtunk és kitaláltuk, hogyan kaphattok sűrűbben új játékokat a SzóKiMondókától anélkül, hogy nagy nyomdai példányszámok gyártási költségét kelljen kigazdálkodnunk. 2020. novemberében a január óta tartó tervezés és szervezés következtében megnyitotta kapuit a Foglalkozz velem! klub, a SzóKiMondóka online tárháza. Már most ötvennél több foglalkoztató vár ott titeket és ki is próbálhatjátok a klub elemeit egy 14 napos, ingyenes Foglalkozz velem! kihívás keretében. Ez utóbbi ingyenes lehetőség az utóbbi időben rengeteg feliratkozót vonzott és bízunk benne, hogy a kihívás teljesítői közül sokan válnak majd a Foglalkozz velem! klub VIP tagjává. Hiszen VIP tagként nem csak az összes modulhoz kapsz hozzáférést (mesék, dalok, mondókák, játékok, színezők, foglalkoztatók, filmek) de bele is szólhatsz, hogy milyen témában készüljön új foglalkoztató! Emellett egy 3000 Ft értékű ajándékcsomagot is kapsz belépéskor. 

Mindent összevetve a sorozat következő részének, a Föld fejezetnek a munkálatait már kora tavasszal elkezdjük. Ha minden jól megy, jövő őszre meg is jelenik a Föld fejezet. Ha tehát most elkezded a Család csomaggal való foglalkozást, egy év múlva már a Föld játékcsomaggal játszhattok, ha naponta egyszer veszitek elő a játékcsomagot. Ha szeretnél segítséget abban, hogy mikor mivel játsszatok a játékcsomag elemei közül, itt tudsz feliratkozni a Napi játékokra napi 1, napi 2 és napi 3 variációban. 

S hogy mi került a most megjelenő Tűz játékcsomagba? 

Erről jövő heti blogunkban olvashattok. Iratkozz fel a blogértesítőre itt, a honlapon, vagy a SzóKiMondóka hírlevélre az oldal alján, hogy ne maradj le a folytatásról!