Évek óta ebben a hónapban nagyobb figyelmet szentelünk a játékcsomagoknak, igyekszünk részletesebben bemutatni azokat és kedvezményt is adunk rájuk. A játékcsomagok segítenek gyermeked beszédfejlődésében: a szókártyák segítségével kimondathatod az azon szereplő szavakat gyermekeddel, majd további kérdéseket tehetsz fel, amire válaszolva nő tudása és önbizalma, ha tőled elég elismerést kap ezáltal. A filmeken szereplő szájközeli felvételek segítenek a beszédindításban a szavak formázásának megtanulásában. Dalaink és mondókáink pedig remek közös foglalkozásokra adnak alkalmat, mialatt fejlődik a zenei érzék, beszédkészség és kapcsolatotok is erősödik. Könyveink pedig a közös olvasásra adnak alkalmat, a gyermek tovább ismerkedik a szavakkal, kimondja azokat a mesébe ágyazva – megértve az olvasás lényegét és logikáját, elindulva az önálló olvasás felé vezető úton, amit nem lehet elég korán kezdni. 

Miért fontos ez nekünk? 

A megjelenés utáni első években elég nehezen terjedt a SzóKiMondóka játékcsomagok híre. Reklámra nagyon kevés pénzünk volt és hiába volt nagyon jó, amit kitaláltunk és színvonalas a megvalósítás, ha nem tudtuk kellőképpen elmagyarázni, hogy mi került a játékcsomagokba és azok hogyan működnek, milyen hatásuk van a gyermekre és miért jó, ha használjátok. Mintha egy remek versenyautónk lenne, amit letakarunk és úgy próbálunk meg eladni, hogy nem lehet látni, beleülni és kipróbálni. Valójában a csodával határos tény, hogy már az első évben is voltak eladásaink. 

Mit tudtunk tenni? 

Gyerekfoglalkozásokat tartottunk, ahol csak tudtunk. Ezek a foglalkozások akkor működtek jól, ha a szülő is ottmaradt, figyelt, nem csak lepasszolta nekünk a gyermekét. Akkor látta ugyanis, hogyan lehet kérdezgetni a gyerkőt a kártyákkal (mi ez? hol van? mire használjuk? mutasd meg…! stb.) és látta a kártyák hatását is, hogy a gyermek büszke magára, tudására, figyel és válaszol a feltett kérdésekre. Ezek a gyerekfoglalkozások a Pagonyban, Lírában, Helloanyuban többnyire, csak néhány családnak szóltak, de a legjobb módja volt annak, hogy bemutassuk a játékcsomagok tartalmát. Nem csak a kártyák kerültek elő ilyenkor, hanem felolvastunk a könyvből, megtanultunk néhány dalt a filmből, párosítottuk a könyvet a szókártyákkal. Azt is lehet mondani, hogy családról családra haladtunk a játékcsomagok bemutatásával. 

Igyekeztünk jelen lenni rendezvényeken 

Ez volt a másik módja annak, hogy gyakorló szülőkkel találkozzunk. Azok a rendezvények voltak a legsikeresebbek, ahova olyan szülők jöttek, akik számára fontos volt gyermekeik fejlesztése. A Vida Ági féle Pozitív gyermeknevelési expó, könyvvásárok, de még azok a rendezvények is segítettek, ahova a gyermekeket kifejezetten szórakozni vitték, ha mi is úgy készültünk, hogy le tudtuk kötni őket kézműves játékokkal: szavakat raktak ki só-liszt gyurmából, vagy éppen mézeskalács betűkből, színeztek, zászlót készítettek, szókártyákat csináltak. Amíg egyikőnk a gyermekekkel foglalkozott, el tudtuk mondani a szülőknek, hogy miben mások a mi könyveink, hogyan tudnak a gyermekek bekapcsolódni az olvasásba képes tördelésű mesekönyveinkkel, miben segítenek a szókártyák, hogyan néznek ki interaktív filmjeink és mire jók a játékcsomagok.

 

Igyekeztünk jelen lenni a virtuális térben is 

Hamarabb volt Facebook oldalunk, mint termékünk. Amint volt filmanyagunk, lett YouTube csatornánk. Hamarosan lett Pinterest oldalunk és Instagramunk is. Persze óriási kihívás a virtuális térben bemutatni a játékcsomagot. Ezért készült ez a kisfilm, amit gyermekeddel közösen nézve talán jobb képet kapsz arról, hogy mire jók és hogyan használd a játékcsomagok egyes elemeit: 

Egy utolsó változás 

Tavaly év végén egy utolsó változást vezettünk be a játékcsomagok csomagolásának területén: a teljesen átlátszatlan dobozról váltottunk a picit többet bemutató mappás kivitelre – itt ugyanis már fizikailag betekinthetsz a mappa tartalmába. Egyelőre a Család és a Tűz játékcsomag kapható ebben a kivitelben, de ha elfogy az első gyártás a Víz és a Levegő játékcsomagokból, azokat is ebben a kivitelben gyártjuk újra. 

A sikerhez vezető út 

A legjobban a tőletek érkező visszajelzések segítettek szerintem abban, hogy egyre több szülő szavazott bizalmat nekünk és úgy rendelt a játékcsomagokból, hogy nem volt még saját tapasztalata. Ezért kérünk titeket mindig arra, hogy ha tetszik a játék, beszéljetek róla azoknak a szülőknek, akik szerinted profitálnának a használatából. De a közvetlen értékeléseknek is nagyon örülünk, amit vagy Facebook oldalunkon, vagy a Google rendszerében tudsz megtenni, de az emailen érkező visszajelzéseknek is nagyon örülünk, mert azokat közvetlenül a honlapunkra tudjuk kitenni. 

A játékcsomagok hónapja 

Február folyamán a heti blogbejegyzéseinkben a játékcsomagokat mutatjuk be részletesen és egész hónapban a tavalyelőtti, eredeti árukon tudod megrendelni játékcsomagjainkat 7770 Ft helyett 6490 Ft-ért. 

Az alábbi videóban összefoglaltam a blogbejegyzést a SzóKiMondóka Facebook oldalán: