Már többször jutottam el a házon belüli döntési folyamatokban odáig, hogy beláttam: szükséges árat emelni, aztán mégis – eddig mindig – lebeszéltem magam róla. Inkább viseltem a következményeket: pl. a pontosan és jól dolgozó grafikust részletekben fizettem ki és aggódhattam, hogy leállnak-e a hirdetések, ha épp nincs hó végén elég pénz a számlán. Most végre eljuttottam odáig, hogy nem akarok többet a szükség állapotából operálni, hanem elfogadom a globális trendet és annak érdekében, hogy téged továbbra is ki tudjalak szolgálni, sőt, bővíteni tudjam a vevőszolgálatot, és betartsam az előfizetőknek tett ígéreteket a megjelenés előtt álló kiadványokra, a játékcsomagok árát szeptember 1-től megemelem. 

Hogyan találtuk ki a játékcsomagok árát? 

Bár 2010. óta fejlesztem a SzóKiMondókát, céget csak 2012-ben alapítottunk, hogy eredményesebben tudjunk befektetőket keresni és pályázni. Végül 2014-ben jelentettünk meg első játékcsomagunkat, az Óvoda játékcsomagot nagy csinnadratta kíséretében. Az ára megjelenéskor 8900 Ft volt. Ez megfelelt az előállítási költségekből a piaci szabályoknak megfelelő számításnak, ugyanakkor hamarosan beláttuk, hogy teljesen új, innovatív, meglehetősen komplex, lezárt dobozban árult és működését tekintve is magyarázatra szoruló fejlesztő játékcsomagunkat nem fog sikerülni ezen az áron berobbantani a köztudatba. Inkább döntöttünk a veszteséges árképzés mellett és levittük 5490 Ft-ra az árát. Az Óvoda játékcsomagból egy vállalkozásfejlesztési hitelnek köszönhetően 3000 db készült, így az egységnyi ára jóval kedvezőbb volt, mint az 1000 darabban gyártott következő fejezeteknek, amiket saját erőből csak évente tudtunk megjelentetni. A 6 részes sorozat fejezeteinek árát először 6490 Ft-ban, majd 2019. márciusától 7770,- Ft-ban szabtuk meg. Látható, hogy éveken át a piaci szabályok alatti áron értékesítettük a játékcsomagokat. És tudom, hogy még ezen az áron is sok család van, aki nem tudja magának megengedni, hogy megvegye összes játékcsomagunkat. 

Mennyi lenne a játékcsomagok reális ára? 

Ha a piaci szabályokat alkalmazzuk, az előállítási árakból kiindulva egy játékcsomagot 14.000 Ft-ért kellene árulnunk. A játékcsomag értéke ugyanakkor inkább 15.000 Ft körüli összegre tehető. Egy hasonló, interaktív könyv a piacon ma már 5000 Ft körül mozog. A film értéke 4500, a szókártyacsomag 3500 és a szülői útmutató pedig legalább 2000 Ft – bár szerintem ez a csomag legértékesebb része, igaz, a szülőnek el is kell olvasnia ahhoz, hogy hasznosuljon a benne rejlő érték. Ha pedig a többi fejlesztő játékkal hasonlítjuk össze a SzóKiMondóka komplex játékcsomagjait, akkor akár 20-25.000 Ft is elkérhető lenne értük. 

Akkor mennyi lesz az új ár? 

Egyelőre megpróbáljuk mindössze 2000 Ft-tal emelni az árat és megnézni, hogy az fedezi-e a gyártási és működési költségeket. Ezzel együtt tervezzük a szolgáltatások bővítését is, azaz értékben visszaadni neked az emelt árat: napi foglalkozásterveket adni a magasabb áron vásárolt játékcsomagok mellé szeptembertől. Igen, az áramelés szeptember 1-től lép életbe a játékcsomagokra, amivel egyidőben az előfizetési díj is növekszik majd a SzóKiMondóka 24 hónapos Foglalkozz velem minden nap! programjára, amellyel minden hónapban új kiadványt, hozzá minden napra foglalkozástervet küldünk neked. Erről, az eddig több, mint 100 előfizetőt vonzó programról bővebben itt olvashatsz. Foglalkozz velem minden nap! programunkhoz 2022. szeptember 1-ig még tavalyi áron, mindössze 4980,- Ft havidíjért csatlakozhatsz, azt követően pedig 5980,- Ft lesz az újonnan csatlakozók számára a havidíj. Ebben benne van a minden hónapban küldött új kiadvány: 6 játékcsomag, 15 mesekönyv, játékok, ajándékok, havi házhozszállítás és a minden napra lebontott foglalkozásterv is – két éven át.

Jelenlegi előfizetóink számára a havidíj nem változik és aki a hónap 20-ig csatlakozott, az utolsó négy hónapot ingyen kapja. 

A SzóKiMondóka játékcsomagjai 2022. szeptember 1-től tehát 9770 Ft-ba kerülnek egységesen. Kedvezményes csomagár ajánlataink megmaradnak, tehát az összértéknél 25-30%-kal olcsóbban tudsz megvenni egyszerre több játékcsomagot, de az előfizetéssel jársz ár-érték arányban a legjobban, amivel részletekben tudod kifizetni a kiadványokat, mellette emelt szintű vevőgondozást és minden napra lebontott foglalkozástervet is kapsz. Szeptembertől lehetőséged lesz éves díjat is fizetned, amivel 2 hónapot ingyen kapsz. Ha a havi fizetést választod és a hónap 20-ig csatlakozol, az utolsó négy hónap a 24 hónapból ingyenes. 

Ha van kérdésed a fentiekkel kapcsolatban, írj nekünk emailt, hívj, vagy írj itt, a blog alatt hozzászólást a cikkhez. Reméljük, hogy az új rendszerben mindenki megtalálja majd a számára legjobban működő formát, addig pedig van időd a jelenlegi feltételek mellett vásárolni, vagy csatlakozni előfizetésünkhöz ITT. 

Várunk sok szeretettel! 

Nézd meg a bejegyzés videóváltozatát a SzóKiMondóka Facebook oldaláról: