Dr. Harday Szilvia véleménye

“A gyermekek végett maradt meg a világ”
(Ragyogás könyve)

 

A több ezer éve leírt bölcsesség napjainkban is érvényes; ma is azt szeretnénk, hogy gyermekeink sikerrel járják majd a saját útjukat, legyenek felkészültek, bízzanak önmagukban és a környezetükben. Szinte pszichológiai közhely, hogy ennek az emberformálásnak a család maradt az elsődleges és legfontosabb műhelye.
A SzóKiMondóka program ehhez a korai fejlesztéshez kíván kreatív, újszerű, szakmailag megalapozott, művészi színvonalon elkészített segítséget adni.
Újszerű abban, hogy Magyarországon elsőként játékos formában, csaknem észrevétlenül egy-másfél éves kortól kezdődően tanít olvasni, és mindezt szeretetteljes, bíztató légkörben, egyéni ütemben teszi.

Kreatív, mert a kisgyermekek figyelmét lekötő képek, mondókák, dalok, mesék nemcsak az olvasástanulást segítik, hanem megismertetik az őt körülvevő világgal, a családdal, a játékaival, a föld elemeivel, a természet körforgásával, az emberi tevékenységekkel.
Szakmailag megalapozott, mert figyelembe veszi a fejlődési törvényszerűségeket, a családban megtapasztalt szeretetteli légkör tanulást serkentő,- a mese, a zene eddig is nagyrabecsült fejlesztő hatását.
Állandó konzultációs lehetőséget biztosít a programot használóknak, ami a készítők munkájuk iránti teljes elkötelezettségét mutatja.
A művészi színvonalat kiemelkedő tehetségű szakemberek garantálják; a gyermekeink “tiszta forrásból” eredő munkát érdemelnek!
Mint személyközpontú terapeuta, édesanya és nagymama mindezek mellett a Program egyedülállósága, a szülőkkel, nagyszülőkkel való melegséges érzelmi kapcsolata, a későbbiekben is felhasználható készségek, képességek kialakítása miatt is szívből ajánlom és megvalósulását szakmailag is támogatom!

Budapest, 2012. November 27.

Dr. Harday Szilvia pszichológus
Ny. Egyetemi docens