Játékcsomagjaink segítségével gyerekjáték a fejlesztés

A SzóKiMondóka játékcsomagok segítségével komplex módon segítheted gyermeked beszédindítását,

beszédfejlődését, önkifejezését, önbizalmát és felkészítheted őt az óvodára, iskolára is.

Mit találsz a SzóKiMondóka játékcsomagjaiban?

  • interaktív kisfilmet dalokkal, mondókákkal és a képernyőre kiírt szavakkal (a gyerekek látják, hallják, szájközeli felvételben látják, majd maguk is kimondják a szavakat, eljátsszák jelentésüket) – az első 2 fejezetben még DVD-n, de kérésre elküldjük a linket is a filmhez
  • képes tördeléssel készült Lackfi János mesekönyv, amiben ugyanazok a szavak vannak kiemelve, mellette a jelentésük lerajzolva, amelyek a szókártyákon szerepelnek – így gyermeked a képről tudja kimondani a mesében soron következő szót, bekapcsolódva az olvasásba, megértve annak lényegét szerez magának sikerélményt. Valamint a szókártyákkal is tudjátok kombinálni a könyvek olvasását.
  • színes, illusztrált, vastag, kézreálló (elnyűhetetlen) szókártyák
  • 48 oldalas szülői útmutató fejlesztési tanácsokkal, szókártyás játékokkal és rengeteg további játékötlettel.

Kisfilm

Mesekönyv

Szókártyák

Útmutató

SzóKiMondóka játékmappa

A játékcsomag sorozat fejezetei egymásra épülnek. A már megjelent fejezeteket a nevükre kattintva tudod megrendelni. 

Az első rész a Család, azt követi a 4 elem: Víz,  majd következik a Levegő, a következő fejezet lesz a Tűz és a Föld, végül pedig az Ember zárja a sorozatot. Az első fejezetben egész szavakat emelünk ki a könyvben és a szókártyákon. A második résztől elkezdjük szótagolni a szavakat. A harmadik részben már a betűk felé lépünk tovább, egy-két kezdőbetű kiemelésével. Az utolsó fejezetben pedig eljutunk az ABC-ig. Ez a lebontó-felépítő (analitikus-szintetikus) olvasástanítási módszertan, ami a SzóKiMondóka célcsoportjának, az 1-6 éves gyermekeknek az egyetlen működő olvasáselőkészítési módszertan, hiszen ez a korosztály még egész (szó)alakokat lát és képes csak felfogni, a betűk, mint kiragadott információ, elsőre értelmezhetetlen számára. 

víz csomag
Levegő játékcsomag
Óvoda

Napi játékok szolgáltatásunkkal minden napra kapsz egy foglalkozástervet játékcsomagjainkhoz kapcsolódóan, a Család játékcsomaggal kezdve a folyamatot.

24 hónapos programunkban pedig a minden napra lebontott foglalkozásterv mellé minden hónapban kapsz egy-egy kiadványt.

KÉSZÜLTÖK AZ OVIRA? SEGÍTÜNK!

Az Óvoda játékcsomag pedig egy önálló, tematikus fejezet, az óvoda körüli szavakkal – első játékcsomagunk, a sorozat előtt megjelent bevezető fejezet.

Szókészletét óvodapedagógusok állították össze.

Ajándék CD-vel tudod megrendelni, amin a filmben szereplő dalokat találod.

Ha pedig kipróbálnád most, hogyan működik a SzóKiMondóka, az alábbi videó segítségével megteheted. Ültesd öledbe gyermeked és nézzétek végig az alábbi 9 perces kisfilmet: