/A legjobb ajándék az együtt töltött idő

A legjobb ajándék az együtt töltött idő

Karácsonyra készülődve a legtöbb szülő fejében már az jár, hogy mit vegyen gyermekének ajándékba, mi kerüljön a fa alá. A legtöbb esetben pedig nem csak magunk részéről kell az ajándékokat jól kitalálnunk, hanem sokszor a nagyszülők, barátok is minket kérdeznek, mit vegyenek a kicsiknek. S bár egy alapvető szükséglet az életükben a ruha, a cipő, azokat mégsem mindig érezzük megfelelő, vagy elegendő ajándéknak gyermekeink számára. Szeretnénk inkább játékot, vagy könyvet venni nekik, olyasmit, aminek jobban örülnek. Persze valahol mi is tudjuk, hogy a legjobb ajándék számukra a velük eltöltött minőségi idő. Csak azt nehéz becsomagolni és a fa alá tenni. 

A gyermekek számára a legfontosabb pillanatok azok, amikor osztatlan figyelmünk rájuk irányul és teljes mértékben jelen vagyunk számukra. Amikor be tudnak minket vonni a játékaikba, legyen az bármi – bújócska, fogócska, építőjáték, szerepjáték, stb. Vagy mi vonjuk be őket egy általuk kedvelt tevékenységbe – rajzolunk együtt, sétálunk, olvasunk nekik. Csak rájuk figyelünk, érzéseikre hangolódunk, velük vagyunk. 

Hogyan tudnánk ezt az együtt töltött időt rendszeressé tenni a hétköznapokban, amikor a szokásos napi feladatok (vacsora, fürdetés, altatás) időbeni elvégzése sem egyszerű számunkra? És persze: hogyan lehet az ünnepek alatt kiterjeszteni a velük töltött minőségi időt, hogy gyermekeink is úgy érezzék: megszállta az ünnep hangulata a házat?

Az egyik módszer erre az, amikor olyan ajándékot kapnak gyermekeink, ami magában foglalja a közös időtöltést. Ez lehet egy jó társas is- vagy akár a SzóKiMondóka játékcsomagja is, amiben többféle tevékenységhez találtok kellékeket: közös, interaktív film nézés, közös olvasás, a szavakkal való játék, éneklés, táncolás, stb. De például a tavaly karácsonyi blogbejegyzésünkben egy csokorra való ajándékötletet soroltunk fel Nektek, amelyek nem szaporítják az otthont elborító játékhalmot.  

Lényeg, hogy ne feledjük el az ajándékok kiválasztása során, hogy mi az, ami a legfontosabb számukra. Az, hogy együtt lehessünk, közösen, egymással játszunk, együtt olvassunk, énekeljünk, álljon meg az idő számunkra egy kicsit. Tegyük félre a telefonunkat, ne zavarja meg semmi a velük töltött időt, ettől lesz ünnepi a hangulat, felejthetetlen a közös élmény, és ettől jók a nekik vett játékok is, hogy benne vagytok mindketten, együtt. 

A SzóKiMondóka könyvei is nagyon jó alkalmat adhatnak Nektek a közös időtöltésre, olvasásra, hiszen az interaktív táblácskákon lévő, történetre visszakérdező kérdések segítségével bevonhatjátok a mese fonalába a kicsiket, a képek alapján a gyerekek is kimondhatják a mesében soron következő szót, megértve ezáltal az olvasás logikáját. 

Nagyon jó ünnepi készülődést és zavartalan perceket kívánunk Nektek, minden szókimondókázónak vagy jövőbeni szókimondókázónak! 

By | 2016-12-06T14:23:18+00:00 december 6th, 2016|együtt töltött idő|0 Komment

A szerzőről:

Szólj hozzá! Érdekel a véleményed!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Hallottátok? Láttátok? Készségfejlesztő kategóriában az Ország Játéka lett a SzóKiMondóka 2017-ben!

Ezt a versenyt a Játéknet találta ki eredetileg abból a célból, hogy a karácsony előtti vásárlási lázban segítsen a szülőknek eligazodni a hatalmas kínálatban. Több kategóriában lehetett szavazni és egy szakmai zsűri is bírálta a játékokat. Bíztunk ugyan magunkban, de minket is meglepett az első hely, amit elnyertünk a szakmai zsűri döntése alapján.

Az már csak hab a tortán, hogy a közönségszavazatok díját is elhoztuk, ezt nyilván neked is köszönhetjük, hiszen itt is többször hirdettük a versenyt és a linkeket, ahol leadhattad ránk a szavazatodat. Tovább: