Talán szülőként már Te is érezted, hogy otthon időnként valami fejlesztőset kellene játszani gyermekeddel. Hallottál már róla, hogy fontosak az ölbéli játékok is, de néha nem is tudod, hogy mivel is kösd le őt. Mit tegyél, ha már unja a dalolást, mondókázást. Vagy kezdő szülőként néha elbizonytalanodsz, hogy hogyan foglalkozz gyermekeddel, hogyan fejleszd őt, kell-e egyáltalán.  

Mi a SzóKiMondóknál úgy szeretnénk segíteni a szülőknek, hogy egy játékos eszköztárat adunk a közös foglalkozásokhoz, amelyeket újra és újra használhatnak. Emellett pedig blog bejegyzéseinkben, videóinkon, hírleveleinken keresztül adunk tippeket, ötleteket és osztjuk meg velük tudásunkat, szakértelmünket. 

A SzóKiMondóka célja, hogy iránymutatást, és olyan eszközöket adjon a szülők kezébe, amellyel nap, mint nap játszhatnak,akár új dolgokat is gyermekeikkel. Miközben biztosak lehetnek benne, hogy gyermekük jó irányba fejlődik, beszéde, mozgása javul és erősödnek kommunikációs készségei is. 


Egyik eszközünk: a SzóKiMondóka játékcsomag

A SzóKiMondóka játékcsomagja a szülőt segíti a gyermekével való foglalkozásban. Nem veszi át a szülő szerepét, de támogatja abban, hogy a gyermek pillanatnyi igényének megfelelő tevékenységet válasszon. Van gyermek, akit a szókártyák kötnek le. Lesz, akit inkább a mesekönyv, vagy a könyv és a kártyák együttes használata, de biztos akad olyan is, aki a filmmel együtt akarja majd mondani a szavakat és énekelni a dalokat.  

A fejlesztés persze akkor működik a legjobban, ha mindvégig megmarad a játékosság keretei közt. Nincs benne más elvárás, mint az, hogy jól érezzük magunkat. Ez a legtöbb, amit szülőként gyermekünknek adhatunk. Azok az önfeledt, közös kacagások, vagy összebújt olvasással töltött percek, vagy közös éneklések – ezek jelentik kapcsolatunk alapját, szeretetteli együttléteink élményét. 

Ha pedig ezeket a közös foglalkozásokat más gyermekekkel és szülőkkel is ki szeretnétek próbálni, akkor ajánljuk figyelmedbe a SzóKiMondóka foglalkozásait, amelyek egyre több helyszínen érhetőek már el.

Miről is szólnak ezek a foglalkozások?

A foglalkozások alkalmával bemutatjuk a SzóKiMondóka eszköztárát, bepillantást nyújtunk abba a bizonyos zöld dobozba: belehallgatunk a zenébe, beleolvasunk a könyvbe és játszunk a szókártyákkal. Gyertek el és nézzetek bele az alábbi helyszíneken gyermekfoglalkozásainkba, hozzátok el a gyerkőcöket, szemlélődjetek.

Várunk titeket sok szeretettel!

Addig is: Mi a gyermekek számára a legértékesebb? Ez együtt töltött idő, amikor osztatlan figyelmed ráirányul, a közös nevetések, olvasás, éneklés, mondókázás…

Ha tetszett ez a bejegyzés és érdekelnek további ötleteink, híreink a készségfejlesztés, olvasás előkészítés, a magyar kultúra megőrzése,  a közös játék során témákban ITT feliratkozhatsz a hírlevelünkre.