Kedves SzóKiMondókázók! 

Örömmel jelentjük, hogy már nagy erőkkel dolgozunk a SzóKiMondóka játékcsomag sorozat következő fejezetén, amelynek témája a CSALÁD!

DSC_0169Talán nem sokat tudjátok, de a CSALÁD című fejezet esetében nem a SzóKiMondóka játékcsomag sorozat második fejezetéről van szó. Hiszen az eddig megjelent SzóKiMondóka játékcsomag Óvoda címet viselő fejezete egy bevezető fejezete volt a sorozatnak. Ami inkább különkiadás, mint bevezetés, mert témájában is eltér a sorozattól. Az óvoda világával ismerkedünk általa, egy nagyon tág értelmezésben. A Család fejezet már igazán az, amire a sorozat épül, és amit alig várunk már, hogy megjelenjen.


Végre megvalósul egy sokéves álom, ami akkor indult el, amikor anyuka lettem. Katalizátort akartam létrehozni a gyermekemnek, amellyel segíthetem fejlődését. Segít összekapcsolni a képeket amit lát, a szavakkal amit hall, és a jelentésükkel amit éppen tanul. Mindezt közösen énekelt dalokkal és mondókákkal segíteni, vagy éppen árnyalni a megtanult fogalmakat. Épp a család megszületése indította el bennem azt a folyamatot, amelynek eredményeképpen, hamarosan itt a CSALÁD című fejezet.

Nem véletlenül választottuk éppen ezt a témát a sorozatunk elejére. A kisgyermekek tudatosodása a családdal, a családi környezettel való ismerkedéssel kezdődik. Napról napra egyre többet ismernek meg az őket körülvevő világból, bátor kalandozásaik során pedig egyre több mindennel találkoznak.

Ennek megfelelően válogattuk össze a Család fejezet szavait is. A fejezetben a legelső, legfontosabb elemek és fogalmak köszönnek vissza, és az alapvető családtagok nevei: anya, apa, baba. Megismerjük benne a főszereplő családtagokat, és elkezdjük nevükön nevezni a gyerekeket körülvevő fogalmakat. Reméljük, hogy sok családban indítja majd el a világgal való tudatos ismerkedést, a dolgok címkézését, nevükön nevezését, a természeti törvények működésének megértését. Katalizálja majd a családi kapcsolatok erősödését, a szavakkal, az olvasással való játékos ismerkedést. 

Remélem várjátok már és remélem, hogy annyi örömötök lesz benne Nektek is, mint nekem a készítésében!