/Jön a folytatás! Készül a következő SzóKiMondóka fejezet

Jön a folytatás! Készül a következő SzóKiMondóka fejezet

Kedves SzóKiMondókázók! 

Örömmel jelentjük, hogy már nagy erőkkel dolgozunk a SzóKiMondóka játékcsomag sorozat következő fejezetén, amelynek témája a CSALÁD!

DSC_0169Talán nem sokat tudjátok, de a CSALÁD című fejezet esetében nem a SzóKiMondóka játékcsomag sorozat második fejezetéről van szó. Hiszen az eddig megjelent SzóKiMondóka játékcsomag Óvoda címet viselő fejezete egy bevezető fejezete volt a sorozatnak. Ami inkább különkiadás, mint bevezetés, mert témájában is eltér a sorozattól. Az óvoda világával ismerkedünk általa, egy nagyon tág értelmezésben. A Család fejezet már igazán az, amire a sorozat épül, és amit alig várunk már, hogy megjelenjen.


Végre megvalósul egy sokéves álom, ami akkor indult el, amikor anyuka lettem. Katalizátort akartam létrehozni a gyermekemnek, amellyel segíthetem fejlődését. Segít összekapcsolni a képeket amit lát, a szavakkal amit hall, és a jelentésükkel amit éppen tanul. Mindezt közösen énekelt dalokkal és mondókákkal segíteni, vagy éppen árnyalni a megtanult fogalmakat. Épp a család megszületése indította el bennem azt a folyamatot, amelynek eredményeképpen, hamarosan itt a CSALÁD című fejezet.

Nem véletlenül választottuk éppen ezt a témát a sorozatunk elejére. A kisgyermekek tudatosodása a családdal, a családi környezettel való ismerkedéssel kezdődik. Napról napra egyre többet ismernek meg az őket körülvevő világból, bátor kalandozásaik során pedig egyre több mindennel találkoznak.

Ennek megfelelően válogattuk össze a Család fejezet szavait is. A fejezetben a legelső, legfontosabb elemek és fogalmak köszönnek vissza, és az alapvető családtagok nevei: anya, apa, baba. Megismerjük benne a főszereplő családtagokat, és elkezdjük nevükön nevezni a gyerekeket körülvevő fogalmakat. Reméljük, hogy sok családban indítja majd el a világgal való tudatos ismerkedést, a dolgok címkézését, nevükön nevezését, a természeti törvények működésének megértését. Katalizálja majd a családi kapcsolatok erősödését, a szavakkal, az olvasással való játékos ismerkedést. 

Remélem várjátok már és remélem, hogy annyi örömötök lesz benne Nektek is, mint nekem a készítésében!

 

By | 2015-10-19T14:31:15+00:00 október 19th, 2015|együtt töltött idő, fejlesztés|0 Komment

A szerzőről:

Szólj hozzá! Érdekel a véleményed!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Hallottátok? Láttátok? Készségfejlesztő kategóriában az Ország Játéka lett a SzóKiMondóka 2017-ben!

Ezt a versenyt a Játéknet találta ki eredetileg abból a célból, hogy a karácsony előtti vásárlási lázban segítsen a szülőknek eligazodni a hatalmas kínálatban. Több kategóriában lehetett szavazni és egy szakmai zsűri is bírálta a játékokat. Bíztunk ugyan magunkban, de minket is meglepett az első hely, amit elnyertünk a szakmai zsűri döntése alapján.

Az már csak hab a tortán, hogy a közönségszavazatok díját is elhoztuk, ezt nyilván neked is köszönhetjük, hiszen itt is többször hirdettük a versenyt és a linkeket, ahol leadhattad ránk a szavazatodat. Tovább: