Minden SzóKiMondóka mesekönyv az általunk kifejlesztett képes tördeléssel készült

Mit jelent a képes tördelés? 

a SzóKiMondóka képes tördelése

Könyveinket képes tördeléssel készítjük, ami azt jelenti, hogy a szövegben a legfontosabb, ismétlődő szavakat kiemeltük, mellette a jelentésüket lerajzoltuk. Így a még olvasni nem tudó, de már beszélő gyermekek az illusztrációk alapján tudják mondani a mesében soron következő szót, ezáltal részt vesznek az olvasásban. Megértik az olvasás logikáját és közelebb kerül hozzájuk az írott szöveg is. 

Míg szüleik ölében ülve közösen nézik a mesekönyvet, a gyerekek kimondják a szavakat, megfigyelik a szólakot is, miáltal vizuális memóriájuk fejlődik, készülnek az olvasásra. Sikerélményük fűződik az olvasáshoz, egy szeretetteljes légkörben, ami segíteni fogja őket, amikor kezdenek majd ismerkedni a betűkkel. Ez a rendhagyó tördelés a SzóKiMondóka olvasóvá nevelő módszertanának fontos eleme. 

Szókimondóka Játékcsomag Család tartalma

Minden SzóKiMondóka játékcsomagban egy Lackfi János mesekönyvet találsz:

Milán és a sziázás - Lackfi János
Család mese
https://szokimondoka.hu/termek/jatekcsomag-sorozat-ember/
Önálló mesekönyveink

5 részes Testrészek mesesorozat

Testrészek mesesorozat: Láb és kéz
szem és száj
orrfújós mese

Minden mesekönyvben 2 mesét találsz a testrészekről. A mesék a fent említett képes tördeléssel készültek, minden kötetbe bele tudsz nézni a képre kattintva, s ott tudod megrendelni is. A meséket dalokkal, mondókákkal tagoltuk, amelyeket a kötet végén lekottáztunk, megkönnyítve ezzel a közös éneklést. A versek, mondókák szerepe kettős: a beszédfejlődést segítik ritmusos nyelvezetükkel és szókincsükkel, másrészt a gyermekeket a főhős Móna, nyelvi kreativitásra ösztönzi, mikor maga is verset farag egy-egy új ismeretet elsajátítva. 

Interaktív táblácskákon pedig kérdéseket találsz a könyvben, amelyek megbeszélésével a mese tanulságait a saját életükre tudják vonatkoztatni a gyermekek. 

Kattints a képekre további információért!

pupilla
Szókártyás mesekönyvek

5 részes SzóKiMondó Ökomesék szókártyás mesesorozat

Nulla hulladék
Barátom, a fa

Jönni-menni-lélegezni

Molnár Krisztina Rita: Móna és Marci kirándul – szókártyás mesesorozat az 5 érzékről 

szókártyás mese
Molnár Krisztina Rita

Döbrentey Ildikó: Móna Manó mesék

Móna karácsonya

móna manó mesék
móna manó
karácsonyi mesék