Abból az alkalomból, hogy nemsokára megjelenik legújabb játékcsomagunk a Család, szeretnénk Nektek bemutatni azokat, akik segítségünkre voltak a megvalósításban. Ők a SzóKiMondóka kreatívjai.

 

Minden egyes alkotóról egy egész blog bejegyzést lehetne írni, függetlenül attól, hogy híres-e vagy sem, hogy egy alkalomra kértük fel, vagy évek óta dolgozunk együtt. Fantasztikus embereket ismerhettünk meg ebben a folyamatban és rengeteget tanultunk az együttműködésekből. 

 

Lackfi Jánosról bizonyára nem elsőként írom le, hogy nyelvi zseni és minden korosztály számára akad mondanivalója. Mi akkor kértük fel őt a SzóKiMondóka mesesorozat megírására, mikor éppen a felnőttek felé fordult figyelme és alkotókedve a sok kiváló gyermekmese megírása után. Nem volt egyszerű, de idővel igent mondott és meg is írta mind a hét mesét, amelyek folyamatosan látnak majd napvilágot a fejezetek megjelenésével. A Milán és a sziázás című történetet már olvashattátok, és most a Család fejezetben megismerhetitek Zozót, a Zozó és a hajrengeteg című mesében. 

 

Nagyon örülünk neki, hogy megismerhettük Medvedovszky Annát könyveink illusztrátorát. Főszereplőnket, Mónát már 2012-ben megrajzolták nekünk logónk részeként. Éppen ezért könyveinkhez nem csupán illusztrátort kerestünk, hanem egyben Móna rajzolóját is. Móna kedves alakja több átalakuláson ment végbe az évek során, mire megtaláltuk Móna kislány végleges formáját. Aki rajzol, tudja, hogy nem egyszerű egy meglévő alak további megjelenéseit kitalálni. Annának ez úgy tűnik, könnyen megy, és mióta vele dolgozunk, számos könyv készült el, de rajzolt már nekünk Mondóka kockát és Húsvéti foglalkoztatót is. Türelme, kitartása és tehetsége nélkülözhetetlenné vált számunkra. 

 

Család c. fejezetben újra hallhatjátok Szalóki Ági hangját, a Süti-süti, Gólya viszi, vagy a Tente, baba dalokban, hogy csak néhányat említsek. De a film végén lévő Család mixben már megismerhetitek új zenekarunkat is, a Veronakit. Zenéjükkel a további fejezetekben is találkozhattok majd. Akinek a főcímdalokért és a filmzenéért hálálkodunk, az Szász Márk Boka fiatal, tehetséges zenész, aki a Család fejezettel ismét kitett magáért.  

 

De nem szeretném kihagyni Vanóné Varga Juditot sem, a SzóKiMondóka útmutatójának társszerzőjét, aki a jól kidolgozott feladatgyűjteménnyekkel egy egész foglalkozássorozatot épít egy-egy fejezet köré, segítve a felhasználó szülők és pedagógusok munkáját. 

 

Nem szeretném itt még lezárni a sort, de ebbe a bejegyzésbe ennyi fért bele. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan újabb tehetséges alkotókat üdvözölhetünk köreinkben, hiszen tervezzük további könyvek, játékok, kiadványok megjelentetését és még az idén további fejezet lát napvilágot a SzóKiMondóka játékcsomag sorozatból.