/Óvodába indulunk 5. rész: Milán is elkezdi az óvodát!

Óvodába indulunk 5. rész: Milán is elkezdi az óvodát!

Az óvodai beilleszkedésben segítséget nyújtó blog sorozatunk végéhez közeledünk.

(Az első heti témánkat arról, hogy ’’hogyan készüljünk az óvodára’’ ITT olvashatjátok. A második hétről a videóblogunkat arról, hogy ’’hogyan könnyítsük meg a beilleszkedést’’ ITT nézhetitek meg. A harmadik heti ,,milyen a helyes szülői hozzáállás?” című blogbejegyzésünket ide kattintva érhetitek el: ITT, a múlt heti videóblogunkat, amelyben az ovikezdéshez adtunk tippeket ITT találjátok.)

A jövő héten még megválaszoljuk azokat a kérdéseket, amelyeket közben tettetek fel nekünk. Ha van még olyan kérdés, amire nem kaptatok választ, írjátok meg nekünk facebook oldalunkon, vagy hozzászólásban itt a blogon. Igyekszünk elhozni nektek a legjobb helyről a válaszokat. 

A felkészüléshez pedig hadd ajánljunk nektek egy olyan játékcsomagot, amelyet fejlesztő pedagógusok állítottak össze. A csomagban található elemekkel különféle fejlesztő tevékenységeket játszhattok, akár naponta 3 alkalommal más-más módon. Ha ezeket a játékos foglalkozásokat nap, mint nap előveszitek, előkészítitek gyermekeiteket a rendszeres óvodai foglalkozásokra

Az Óvoda játékcsomagról van szó, amelynek szókészletét óvodapedagógusok megkérdezésével állítottuk össze. Az elmaradhatatlan testrészek szócsoporton túl olyan fontos szavakkal ismerkedünk meg a játékcsomagban, mint a KÉREM és a KÖSZÖNÖM, amelyek bizony hasznára válnak a kis óvodásoknak. A KINT és BENT szókártyák alapján csoportosíthatjuk azokat a tevékenységeket, amik a gyerekeket az óvodában várják.

A kisfilmben is óvodai foglalkozásokat látunk, míg közösen játszunk el dalokat, mondókákat. A képernyőn igazi óvodások szerepelnek, akik az óvó néni vezetésével vesznek részt közös foglalkozásokon, míg ismerkednek a szavakkal, testrészeikkel. 

A Lackfi János tollából született mesekönyvben pedig Milán 3 éves lesz, ezzel megkezdheti az óvodát. De addig is lilazsiráf és zöldelefánt szórakoztatják, míg szülei felébrednek, hogy születésnapján felköszöntsék. 

Az útmutatóban sok foglalkozásötletet találtok, azon túl is, hogy leírjuk, hogy a csomag egyes elemeit hogyan használhatjátok. Az összes érintett határterülethez (beszédfejlesztés, szókincsfejlesztés, olvasóvá nevelés, környezeti nevelés, stb.) további foglalkozásötleteket is találtok. 

,,Ma is azt szeretnénk, hogy gyermekeink sikerrel járják majd a saját útjukat, legyenek felkészültek, bízzanak önmagukban és a környezetükben. Szinte pszichológiai közhely, hogy ennek az emberformálásnak a család maradt az elsődleges és legfontosabb műhelye. A SzóKiMondóka program ehhez a korai fejlesztéshez kíván kreatív, újszerű, szakmailag megalapozott, művészi színvonalon elkészített segítséget adni.” /Dr. Harday Silvia pszichológus/

Ha van még olyan kérdés, amire még nem kaptatok választ, írjátok meg nekünk facebook oldalunkon, vagy hozzászólásban itt a blogon!

By | 2016-08-25T10:57:49+00:00 augusztus 25th, 2016|beszoktatás, készségfejlesztés, óvoda, óvodakezdés|0 Komment

A szerzőről:

Szólj hozzá! Érdekel a véleményed!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Hallottátok? Láttátok? Készségfejlesztő kategóriában az Ország Játéka lett a SzóKiMondóka 2017-ben!

Ezt a versenyt a Játéknet találta ki eredetileg abból a célból, hogy a karácsony előtti vásárlási lázban segítsen a szülőknek eligazodni a hatalmas kínálatban. Több kategóriában lehetett szavazni és egy szakmai zsűri is bírálta a játékokat. Bíztunk ugyan magunkban, de minket is meglepett az első hely, amit elnyertünk a szakmai zsűri döntése alapján.

Az már csak hab a tortán, hogy a közönségszavazatok díját is elhoztuk, ezt nyilván neked is köszönhetjük, hiszen itt is többször hirdettük a versenyt és a linkeket, ahol leadhattad ránk a szavazatodat. Tovább: