/Móna Manó mesék 1+2 kötet

Móna Manó mesék 1+2 kötet

5980Ft 4450Ft

Csak amíg a készlet tart, akciósan veheted meg a Móna Manó mesék mindkét kötetét. 

5980 Ft helyett 4450 Ft-ért. 

Kategória:

Leírás

Móna Manó meséinkben a világot szóról szóra mutatjuk be a gyermekeknek. Ahogyan Móna Manó az évszakokon át utazik, a gyermekek megismerkednek a 4 elemmel: a vízzel, a levegővel, a tűzzel és a földdel. Minden mesében tanulnak a természetről, a színekről, testrészeikről, és más alapvető fogalmakról. A színes, kiemelt szavak segítségével a gyerekek vizuális memóriája is fejlődik a szavak, szótagok, betű-hang megfelelések felismerésével. A kötet végén 8 oldalon foglalkoztató feladatokkal tudjátok a meséket feldolgozni és kiegészíteni. 

Döbrentey Ildikó, (az Égbőlpottyant mesék írónője), érdekes, olvasmányos és szellemes stílusban írta meg Móna Manó kalandjait, ami hamar a gyermekek kedvence lett. 

Móna Manó mesék: A világ manó szemmel
 • 64 oldal
 • kötés: kemény kötés
 • Móna Manó mesék 1. része – 3 mesével és foglalkoztató oldalakkal
 • ajánlott 2-6 évesek számára
 • Ha nem mindegy, hogy mit olvasol a gyermekednek,
 • Ha szeretnéd, hogy olvasás közben fejlődjön szókincse,
 • Ha olyan gyermekkönyvet keresel, amelynek történetei révén csemetéd megismeri az őt körülvevő világot és a természetet,
 • Ha szeretnél visszarepülni gyermekeddel egy kicsit a saját gyerekkorodba,
 • Ha emlékszel még a Dörmögő Dömötörre, vagy az Égbőlpottyant mesékre,

akkor van egy jó hírünk. Döbrentey Ildikó írónő most újabb mesékkel lep meg minket. A SzóKiMondóka felkérésére megírta Nektek Móna Manó kalandjait. Ebben a kötetben három mesén keresztül kalandozhattok a kis manócskával, miközben gyermeked a történeteken keresztül ismerkedik és tanul a természetről, a színekről, a testrészekről és más alapvető fogalmakról. Az első manó kötetben olvashattok többek között Tudorkáról a cicáról, a kukucskáló sárgarépáról, és a hetyke manó sapóról. A manó kalandok mellett a kötet végén foglalkoztató oldalakat is találtok, ahol el lehet játszani a mesét, hangokat és betűket játékosan gyakorolni, a szereplőket kiszínezni.

 

Itt a második kötet!

Móna Manó meséinkben a világot szóról szóra mutatjuk be a gyermekeknek. Ahogyan Móna Manó az évszakokon át utazik, a gyermekek megismerkednek a 4 elemmel: a vízzel, a levegővel, a tűzzel és a földdel. Minden mesében tanulnak a természetről, a színekről, testrészeikről, és alapvető fogalmakról. A színes, kiemelt szavak segítségével a gyerekek vizuális memóriája is fejlődik a szótagok, betű-hang megfelelések felismerésével. A kötet végén 8 foglalkoztató oldalt találtok, a mesék feldolgozására. 

Döbrentey Ildikó, (az Égbőlpottyant mesék írónője), érdekes, olvasmányos és szellemes stílusban írta meg Móna Manó kalandjait, ami hamar a gyermekek kedvence lett. A kiemelt szavak segítségével az olvasni még nem tudó gyerekek játékosan ismerkednek az olvasással, az olvasni most tanuló gyerekek pedig könnyebben megfejtik az írott szöveget. 

 

Móna Manó mesék: Móna Manó barátai
 • 88 oldal
 • kötés: kemény kötés
 • Móna Manó mesék 2. része – 4 mesével és foglalkoztató oldalakkal
 • ajánlott 2-6 évesek számára

 • Ha nem mindegy, hogy mit olvasol gyermekednek,
 • Ha szeretnéd, hogy olvasás közben fejlődjön szókincse,
 • Ha olyan gyermekkönyvet keresel, amelynek történetei révén csemetéd megismeri az őt körülvevő világot és a természetet,
 • Ha szeretnél visszarepülni gyermekeddel egy kicsit a saját gyerekkorodba,
 • Ha emlékszel még a Dörmögő Dömötörre, vagy az Égbőlpottyant mesékre,

akkor van egy jó hírünk. Döbrentey Ildikó írónő most újabb mesékkel lep meg minket. A SzóKiMondóka felkérésére az írónő megírta Nektek Móna Manó kalandjait. A két kötetbe összesen 7 mese került, és remekül nyomon követhető rajtuk a SzóKiMondóka olvasóvá nevelő módszertanának analitikus-szintetikus felépítése. Először egész szóalakokat emelünk ki, majd szótagokat, végül betűket. Ennek okáról részletesebben a SzóKiMondóka módszertanának leírásában olvashattok.  

A fontosabb szavakat kiemeltük, mellette a jelentésüket lerajzoltuk, így a még olvasni nem tudó, óvodáskorú gyerekek a képről tudják mondani a mesében soron következő szót, így megértik az olvasás logikáját.Ugyanakkor vizuális memóriájuk is fejlődik és játékosan ismerkednek a szavakkal. Az olvasni tanuló gyerekek pedig könnyebben megfejtik az írott szöveget a képes tördelés segítségével. 

A második kötetben további négy mesén keresztül kalandozhattok a kis manócskával, miközben gyermeked a történeteken keresztül ismerkedik és tanul a természetről, a színekről, a testrészekről és más alapvető fogalmakról. Közben megismerkedhettek Móna Manó barátaival, köztük Mónával is, a SzóKiMondóka játékcsomag sorozat főhősével.

A kötet végén foglalkoztató oldalakat találtok, ahol el lehet játszani a mesét, hangokat és betűket játékosan gyakorolni, a szereplőket kiszínezni.

Hallottátok? Láttátok? Készségfejlesztő kategóriában az Ország Játéka lett a SzóKiMondóka 2017-ben!

Ezt a versenyt a Játéknet találta ki eredetileg abból a célból, hogy a karácsony előtti vásárlási lázban segítsen a szülőknek eligazodni a hatalmas kínálatban. Több kategóriában lehetett szavazni és egy szakmai zsűri is bírálta a játékokat. Bíztunk ugyan magunkban, de minket is meglepett az első hely, amit elnyertünk a szakmai zsűri döntése alapján.

Az már csak hab a tortán, hogy a közönségszavazatok díját is elhoztuk, ezt nyilván neked is köszönhetjük, hiszen itt is többször hirdettük a versenyt és a linkeket, ahol leadhattad ránk a szavazatodat. Tovább: