2024. március 8-án elindult legújabb előfizetésünk, amelynek során mindössze 6 hónap alatt végigmehettek a SzóKiMondóka 6 részes játékcsomag sorozatán. A sorozat részei: Család, Víz, Levegő, Tűz, Föld, Ember. A 4 természeti elem egy-egy évszakot mutat be, és azokat foglalja keretbe a család témája, ahonnan a kisgyermek elindul és az ember, aminek témája az óvoda. Az a hely, ami a család melett meghatározó szerepet játszik a kisgyermek formálásában.

Kiknek ajánljuk az előfizetést?

Azoknak ajánljuk ezt az előfizetést, akik gyorsan szeretnének látványos eredményeket elérni gyermekükkel és e cél érdekében készek beletenni a napi 3 foglalkozásra szánt időt. Például tavasszal azon kezdenek el aggódni, hogyan fogja gyermekük megértetni magát az óvodában. De még az iskolára való felkészítésre is alkalmas ez a program, mert az olvasásra készíti elő a gyermekeket a sorozat. 

 Mi van a játékcsomagokban? 

Minden játékcsomagban találsz képes, vastag, kézreálló szókártyákat, amelyekkel megismerkedhettek a szavak írott alakjával is. Ugyanezek a szavak megjelennek az interaktív kisfilmben is, ami szintén a játékcsomag része. A szavakat többször kiírjuk a képernyőre, a gyermek látja, hallja, kimondja, majd megmutatja magán a jelentését is. Végül még egy dallal, mondókával is megismerkedik a szóhoz kapcsolódóan. A Lackfi János mesében pedig ugyanezek a szavak képes tördeléssel jelennek meg, azaz kiemelten, nagy betűvel, a szó mellett pedig a jelentésüket lerajzoltuk, hogy annak alapján tudja kimondani a gyermek a mesében következő szót. Így bekapcsolódik az olvasásba, megérti annak lényegét és sikerélménye lesz azzal kapcsolatban. Alig várja már, hogy jobban elmélyülhessen benne. 

 Mi van a szókártyákon?

A szavakat előbb szótagokra, majd betűkre bontjuk a fejezetek során és az utolsó fejezetben elérünk az ABC-ig. Ez a kisgyermekek életkori sajátosságaihoz igazodó lebontó-felépítő olvasástanítási módszertan lényege. Az utolsó fejezetig megjegyzett szóalakokból kiválnak a kezdőbetűk és önálló értelmet nyernek az, Ember fejezetben. A szülő segítségével még az olvasástanítást is el lehet kezdeni ezekkel a betűkkel, mert a betűfelismerés alapjait lefektettük a folyamat során. 

 Hol csatlakozhatsz? 

Az előfizetéshez itt tudsz csatlakozni, az oldal alján, a játékcsomag előfizetést választva. 

 Melyik előfizetést válasszam? 

Ha csak napi egy alkalommal tervezed elővenni a SzóKiMondókát, akkor két éves programunkat ajánljuk, ami ugyanilyen végeredménnyel kecsegtet, de lassabban juttatja el gyermeked az olvasással való ismerkedéshez, ezáltal mélyebb ismereteket nyújt. A két éves program során az első hónapban kapod meg a Család játékcsomagot és onnantól kezdve minden harmadik hónap érkezik új játékcsomag. Minden játékcsomaggal 12 héten át játszotok, napi egy alkalommal. De mivel havonta kaptok új kiadványokat, a második hónapban érkezik a Testrészek mesesorozat első része, a Láb és kéz mese, a harmadik hónapban a második rész, a Szem és száj, majd a Víz játékcsomag. A teljes felsorolást, hogy mikor mit kapsz, ezen az oldalon tudod megnézni, a gombra kattintva.

 Foglalkozz velem! online klub

Harmadik előfizetéses programunk pedig kizárólag online anyagokat tartalmaz. Részleteket interaktív filmjeinkből, letölthető szókártyákkal kiegészítve. Mondókákat és dalokat, amik kiadványainkban jelentek meg. Foglalkoztatókat, amelyek a kiadványokba került grafikák vonalas rajzaiból készültek. Színezőket és játékokat, amelyeket szintén kiadványaink nyomán alkottunk, továbbgondolva mindig az ott szereplő történetet. Meséink pedig kiadványaink szókincséből születtek, de új történeteket mondanak el Mónáról és Marciról. Minden foglalkozáshoz találsz leírást és letölthető szókártyákat, nyomtatható oldalakat.

Ebben a 7 modulban jelenleg 285 foglalkozás vár:

  1. Mesék
  2. Dalok 
  3. Mondókák
  4. Foglalkoztatók 
  5. Színezők 
  6. Játékok
  7. Filmek

Másik újdonság:  

Negyedik előfizetésünkben összegyúrtuk neked 24 hónapos programunkat és az online klubot, így azonnal hozzáférsz a jelenleg elérhető 285 foglalkozáshoz, de mégis kapod a fizikai kiadványokat is minden hónapban. 

 

Na, melyiket választod? 

 

Van kérdésed? Tedd fel nekünk!  

szia@szokimondoka.hu

20/66-56-199