Közeledik a karácsony és minden szülő azon gondolkodik, hogy mivel lepje meg gyermekét. Mi lenne az az egy-két-három játék, aminek a legjobban örülne, amivel sokáig játszana, amiből tanulna is. Mennyi az elég és mikor túl sok a játéktömeg – egyáltalán: hogyan kontrolláljuk a kívülről, rokonoktól jövő ajándékokat, amelyekkel nem feltétlenül értünk egyet? Egy tavalyi cikkünkben írtunk arról, hogy milyen a jó játék.  A kevesebb néha több mondás itt is igaz. Azokat a játékszereket részesítsük előnyben, amelyek egyszerűbbek, több mindenre lehet őket használni, anyagukban természetesek és a gyermeki fantáziát kell, hogy életre hívja.

 

A legjobb játék szerintünk az, amit közösen játszhattok. Amelyet nap, mint nap máshogyan forgathattok, ezért nem lehet megunni. Aminek van játékos, mozgalmas része, de össze is lehet vele bújni és csendes pihenő alatt, vagy lefekvés előtt is alkalmazni. Amiből tanulunk, amivel jól szórakozunk, amitől fejlődünk. Ami, minden érzékünket megszólítja. Ami, ráirányítja figyelmünket a természeti erőforrásokra. Ami, erősíti a szülő-gyerek kapcsolatot, fejleszti a gyermek önbizalmát, kiállását. Mindez igaz a SzóKiMondóka játékcsomagjaira – nem véletlenül nyerte el idén az Ország Játéka címet. 

 

Ha eddig hezitáltál, hogy mi kerüljön a fa alá, ne keress tovább: a csomagban megvan minden, amitől egy játék jól működik. Gyermeked imádni fogja az interaktív kisfilmet, a kézre álló szókártyákat és a képes tördeléssel készült mesekönyvet. Te pedig, ha már kijátszottátok magatokat, az útmutatóban rengeteg további ötletet találsz még olyan játékokra, amelyek a játékcsomagot egészítik ki, de túlmutatnak annak a keretein. Képzeld el, hogy egy „Ki nevet a végén?” társasban egy ötven oldalas útmutató taglalja, hogy a bábukkal mi mindent tudtok még játszani. Az alkotók pedig a vásárlás után rendelkezésedre állnak, ha elakaszd, kérdésed van, vagy szakemberhez fordulnál gyermeked fejlesztésével kapcsolatban.

 

Próbáld ki a játékcsomagot, s ha nem tetszik, 14 napon belül visszakapod a vételárat, ha az nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A játékcsomagokon kívül gyönyörű mesekönyvekkel és matricás karácsonyi foglalkoztatóval várunk, s ha feliratkozol a hírlevelünkre itt, akkor biztosan nem maradsz le azokról az alkalmakról, amikor egy-egy termékhez kedvezménnyel juthatsz hozzá.

Jelenleg is futnak a webáruházban karácsonyi ajánlataink, amikhez egy-egy meglepetés is jár*. Játékcsomagokhoz Miaszösz könyvjelző, mesekönyvekhez pedig Kalandpark belépő.

Ha belehallgatnál a mesékbe, a SzóKiMondóka youtube csatornáján megtalálhatod egy-egy részletét a történeteknek.

Ha pedig érdekelnek, különféle gyermekfejlesztéssel kapcsolatos információk, beszédkészség vagy szókincsfejlesztés témában, akkor kövesd facebook oldalunkat.

*a készlet erejéig

Hallgasd meg a témában készült rádióadásunkat: