/Dramatizálás, közös olvasás, mese diktálás – olvasást előkészítő gyakorlatok 3.

Dramatizálás, közös olvasás, mese diktálás – olvasást előkészítő gyakorlatok 3.

További olvasást előkészítő gyakorlatok

Dramatizálás: segíti az éppen elolvasott mese megértését, ha megbeszélitek az olvasottakat, vagy szerepjátékkal eljátsszátok a mese egy-egy jelenetét, vagy egészét. Segítenek a következő kérdések: “Te mit csinálnál …?” vagy “Szerinted hogy érzett …?”

Közös olvasás: rövid szöveges könyveket olvashattok együtt oly módon, hogy az ismétlődő sorokat közösen mondjátok, vagy gyermeked mondja, ha már tudja, a soron következő szót. Az ismétlések amúgy is nagyon fontosak, lányomnak a Waldorf oviban egy hétig minden nap ugyanazt a mesét olvasták – ezért tudta megtanulni itt elhangzó mesét, nem mi magoltattuk be vele.

 

Mese diktálás: adj neki témát, vagy kezd el a mesét, és ő folytassa – diktálja le neked a mesét.Ha kész vagytok, olvasd neki vissza, és kérd meg, hogy illusztrálja is a könyvet. (Ez szép ajándék a család bármely tagjának.)

————————————————————————————–

A projekt, amelyen dolgozom, a blog névadója, a SzóKiMondóka. A facebookon és a honlapon többet is megtudhatsz róla.

Iratkozz fel a SzóKiMondóka hírlevelére, ha érdekelnek a hasonló bejegyzések!

By | 2016-01-15T12:27:36+00:00 augusztus 26th, 2014|együtt töltött idő, olvasás|0 Komment

A szerzőről:

Szólj hozzá! Érdekel a véleményed!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Hallottátok? Láttátok? Készségfejlesztő kategóriában az Ország Játéka lett a SzóKiMondóka 2017-ben!

Ezt a versenyt a Játéknet találta ki eredetileg abból a célból, hogy a karácsony előtti vásárlási lázban segítsen a szülőknek eligazodni a hatalmas kínálatban. Több kategóriában lehetett szavazni és egy szakmai zsűri is bírálta a játékokat. Bíztunk ugyan magunkban, de minket is meglepett az első hely, amit elnyertünk a szakmai zsűri döntése alapján.

Az már csak hab a tortán, hogy a közönségszavazatok díját is elhoztuk, ezt nyilván neked is köszönhetjük, hiszen itt is többször hirdettük a versenyt és a linkeket, ahol leadhattad ránk a szavazatodat. Tovább: