A legutóbbi esettanulmányokat külföldön született magyarok témában írtam, itt tudod elolvasni, ha érdekel a téma. Mai témánk a Magyarországon gyermeket nevelő családok, pontosabban az, hogy nekik hogyan és miben tud segíteni a SzóKiMondóka. Akiket itt bemutatok, más-más módon ismerték meg a SzóKiMondókát. Ez nem csak azt jelenti, hogy más utakon kerültünk kapcsolatba, hanem azt is, hogy más szolgáltatásunkat vették igénybe, vagy más konstrukcióban jutottak hozzá játékcsomagjainkhoz. 

Először is nézzük a Foglalkozz velem minden nap! – 24 hónapos programunk felhasználóit. Ennek aktualitása, hogy egész március folyamán ismét lehet csatalkozni a programhoz. Te döntöd el, hogy melyik nap a legjobb neked az előfizetés ismétlődő terhelésére a bankszámládon – vagy melyik nap szeretnél utalni három havonta. Amelyik napon jelentkezel az űrlapot kitöltve itt az oldal alján, az lesz a te ismétlődő fizetésed dátuma. A későbbiekben ezt lehet módosítani az ügyfélszolgálat segítségével, de talán már most is tudod, hogy neked melyik naptári nap a legmegfelelőbb a fizetésre. Ezért tartjuk nyitva egy hónapig a kapukat, mivel családonként nagyon változó, hogy kinek mikor érkeznek meg a juttatásai. 

És akkor térjünk is rá az esettanulmányokra: 

Foglalkozz velem minden nap! program

Kiss Gyöngyi tavaly szeptember 10-én csatlakozott a programhoz, akkor kezdtek szókimondókázni. Három hónap múlva, december 10-én a következőt írta nekem:

“Szia!

Csupán egy visszajelzést szeretnék adni! 1f60a.png

Kislányom jelenleg 16 hónapos és imádja a szókártyákat.

Naponta többször is előveszi és tanuljuk. Mind a két oldaláról felismeri. Igaz a videón nem igazán jön vissza, hisz a kamera megzavarta kicsit 263a.png1f970.png

Egyszóval imádjuk és várjuk a további csomagokat. Örülünk, hogy rátaláltunk a Szókimondókára 1f601.png 

Azért rendeltünk meg a csomagokat, hogy ezáltal is tudjuk fejleszteni a kislányunkat.

Sok sikert kívánunk a továbbiakban, csak ajánlani tudjuk mindenkinek!

Fogadd szeretettel Lia képét és videóját 1f970.png1f60d.png

A következő esettanulmány egy megkésett beszédfejlődésű kisfiúról szól, akivel szintén 2022. őszén kezdtek a Foglalkozz velem minden nap! program keretében szókimondókázni: 

“Kisfiam Lacika 3 és fél éves, mosolygós, kiegyensúlyozott, humoros kisfiú. A bölcsődei és most az óvodai környezettől is ezeket a visszajelzéseket kapjuk. Szívesen hallgatja a meséket, mindent megért. Nagyon szeret rajzolni, korához képest részletesen rajzol (pl.autót lámpával, szirénával). Számokat, betűket már két éves kora körül ismerte, (rámutatott arra amelyiket kértük tőle). Apukája testnevelő tanár, így a tornatermet második otthonának érzi, szeret mozogni, ügyesen tornázik. Leginkább igen-nem válaszokkal és mutogatással kommunikált 3 éves koráig. Mivel a bölcsödei időszak alatt illetve a nyáron sem kezdett el többet beszélni, így magánúton indultunk el segítséget kérni. Augusztus végén voltunk neurológusnál, diagnózisa alapján a megkésett beszédfejlődése mögött idegrendszeri éretlenség áll. Kétféle tornát javasolt nekünk. Tsmt, amelyhez beszereztük a szükséges eszközöket így itthon is tudjuk csinálni a feladatokat. A másik egy kondjuktoros foglalkozás, heti egy alkalommal, ahol a kondjuktorral mind mozgásos mind pedig logikai feladatokat végeznek beszédindítás céljából. Most járunk kb. fél éve. Mostmár ott tartunk, hogy akar Lacika beszélni, szavak elejét mondja, több szót használ. 🙏😊 De a lényeg, hogy akarja mondani, figyeli a szánkat, hogy hogyan beszélünk. A kiejtéssel vannak problémák, ezért most már logopédushoz is járunk, szintén hetente egy alkalommal. Szeretnénk mi is itthon a beszédfejlődéséhez minél magasabb szinten, minőségben hozzájárulni. Ezért is jelentkeztem a SzóKiMondóka 24 hónapos programjára az ősszel. Lacika nagyon szereti ezeket a könyveket, kártyákat. (Ő a kártyákat szívesebben mondja a betűs részéről, úgy szókártyázunk hogy a szöveges rész van felül és mondja, hogy mi van odaírva.) Többször vitte már be az óvodába, ott is nagyon tetszett a gyerekeknek is. A logopédushoz is elvittük megmutatni, hogy miből is gyakorlunk itthon. Elő is fizetett rá a logopédus is, annyira megtetszett neki. 🙂 Mi nagyon szeretjük a Dvd-ket is, van mikor egymás után 4-5-ször is megnézni. A víz és az óvoda dvd van meg nekünk, nagyon szuper mindkettő. A víz dvd már karcos is. 😄 Mindig hónap elején nagy izgalommal várjuk az újabb könyveket. Összességében amit a SzóKiMondókától kapunk minden alkalommal az egy tényleg nagyon szépen, igényesen és célzottan összerakott csomag, melyeknek az alapja a gyermekek beszédkészség fejlesztése, illetve segítséget nyújt nekik a világ dolgainak megismerésében, megértésében, játékos formában.

Köszönjük!

Üdvözlettel, Forgács-Gál Szilvia” (Foglalkozz velem minden nap! program előfizető)

Ez a két nagyon különböző eset jól mutatja, hogy nem csak problémás fejlődés esetén van szükség a SzóKiMondókára, hanem teljesen normálisan fejlődő gyermekeknek is segítségére van a szótanulásban, az önkifejezésben. Később pedig az olvasóvá nevelést tudja segíteni képes tördelésű mesekönyveivel. Kaptam nagyon pozitív visszajelzéseket autista gyermekek szüleitől is, akinek nagyon segítettek a szókártyák a beszédindításban, ezeket itt tudjátok elolvasni. 

Webáruházas rendelés

A fenti két szülő a Foglalkozz velem minden nap! előfizetéses program keretében szókimondókázik, nézzünk valakit, aki egy játékboltban talált ránk és egyik játékcsomagot a másik után rendelte meg gyermekének idővel. 

Molnár Réka így ír szókimondókás tapasztalatairól: 

Amióta a Család csomagot megvettem, minden anyukának megmutattam, mivel mindenki csodálja Annát. Sokan nem értékelik, mert nem próbálják ki. Túl sok ember rohan. Eltelik az idő. Később bánni fogják, hogy nem töltötték a gyermekeikkel.

Minőségi kártyák. Pedig minden nap használjuk. Kopás már látszik, de nem gondoltam, hogy ilyen sokáig bírja. A könyvek is szuper, minőségi. Minden nap lapozza, nyúzza. Mégsem szakadt el egy oldal se. Nagyon örülök, hogy rátaláltam a Szókimondokára. Köszönjük szépen. A legkedvesebb játéka. Igazából talán az egyetlen, amit szeret.

Videót is küldött Annáról: 

Végül pedig jöjjön egy anyuka, aki legelőször a Foglalkozz velem! klubra fizetett elő és tag azóta is. 

Foglalkozz velem! klub

Nemcsak hogy ajánlanám a klubot, baráti körben, családban szoktam is ajánlani. Nagy segítséget jelent nekem a sok dal, mondóka, mert sajnos magamtól nem sokat ismertem. A filmek pedig nagyon jók, tényleg életre nevelnek. Nagyon szeretem a klubot és a SzóKiMondókát!

Bányainé Rónai Tímea 

Ő több hónapnyi klubtagság után rendelt egy játékcsomagot, nem is az első, hanem az ötödik részt és utána ezt írta nekünk: Továbbra is nagyon szeretjük a SzóKiMondókát, a Föld játékcsomag nagyon bejött az egész családnak. Sokat kertészkedtünk nyáron, jó megerősíteni ilyen formában is a kert szeretetét kisfiunkban. Nem gondoltam volna, hogy a giliszta és a csiga az első szavai egyike lesznek.

Összefoglalva

Ezekből az esetekből az látszik, hogy nem számít hol tart a gyermeked a fejlődésben, komplex fejlesztő játékcsomagunk akkor is tud segíteni, ha nagyon le van maradva, s akkor is szárnyakat ad, ha nincsen szó lemaradásról, mint mondjuk Anna esetében. A különleges igényű gyermekeknek pedig (autista, fejlődési rendellenesség, stb.) a szülő szabja a gyermeke igényeire a felhasználás módját és az ő visszajelzéseik alapján nekik is roppant hasznosak a SzóKiMondóka komplex fejlesztő játékcsomagjai.

A SzóKiMondóka eszköztára tehát működik, fól felépített, jó minőségű és bevált. A te gyermekedre kifejtett hatása pedig csak azon múlik, hogy TE, szülő, mennyi energiát teszel bele a mindennapos közös játékba. Mert már tíz-tizenöt perces rendszeres foglalkozásokkal is szép eredmények érhetők el. Annyi minőségi időt pedig minden szülő kell szánjon a gyermekére. 

14 napos pénzvisszafizetési garanciánkat a Foglalkozz velem minden nap! program keretében 30 napra bővítettük. Ennyi időd van kipróbálni, hogy nálatok is működik-e a SzóKiMondóka. 

Akkor mire vársz még? Próbáld ki! Jelentkezz MA ITT!