Tudtad, hogy a SzóKiMondókának saját rádióadása is van? Általában rácsodálkoznak az emberek, amikor ez szóba kerül. Főleg a külföldiek néznek rám elismeréssel. Miért ne lehetne rádióadásunk? Hiszen három éve hétről hétre új cikket írunk neked a blogba. Ezek a gyermekeddel töltött idő fontosságáról, az együtt játszható játékokról, az olvasóvá nevelésről, a játékos tanulásról szólnak, – csak, hogy a legfontosabb témákat említsem. Havi egy alkalommal pedig a külföldön élő magyarokhoz szólunk az anyanyelvmegőrzés témakörében. Bőven van tehát mondanivalónk, amelyet igyekszünk közérthetően és kézzelfoghatóan megfogalmazni és átadni neked. Ha kevesebb időd van, és nem tudod a számítógép előtt ülve olvasni a blogunkat, akkor most már meg is hallgathatod mosogatás vagy épp takarítás közben ITT – keddenként délelőtt 10:00-kor, vagy az ismétlést 16:00-kor. 

A rádióadásnak otthont adó Onedirectradio.hu internetes rádió már a 3 évvel ezelőtti, SzóKiMondóka megnyitó sajtótájékoztatón is képviseltette magát két riporterrel. Már akkor felkértek saját adás készítésére, de 2014-ben még nem voltam kész a feladatra. Tavaly november elején, egy anyanyelvmegőrzés témában írt cikkel kapcsolatosan viszont úgy gondoltam, eljött az idő, hogy szóban is megnyilvánuljak az érintett témákról. Remélem, hogy sikerül hétről hétre érdekes és új adásokat készítenem a rádióhallgatók számára. Azóta igyekszem hetente olyan új adást készíteni, amik a SzóKiMondóka által érintett területekkel összefüggnek, így érdekelhetik a mi nagyközönségünket, a kisgyermekes szülőket is.

Ezúton is köszönjük a segítséget Deritának, aki adásainkat hétről-hétre megszerkesztinekünk. Az adások ebben a saját zenéinkkel kiegészített formában kerülnek fel a rádió oldalára, ahol meghallgathatjátok keddenként.

Újdonság, hogy ha esetleg lemaradsz az ismétlésekről is, nem kell aggódni, mert most már visszahallgathatod Youtube csatornánkon a korábbi adásokat is: kattints ide!

Ajánlom figyelmedbe a Minőségi idő vagy pedig az Anyanyelvmegőrzés témában készült eddigi adásainkat. A közös minőségi idő eltöltéséhez pedig tökéletesen alkalmazhatóak játékcsomagjaink és mesekönyveink is.

Rádióadások tehát:

  • Kedden délelőtt 10 órakor
  • Ismétlések: kedden 16 és 22 órakor, valamint vasárnap 8, 14 és 20 órakor.

Hallgass bele adásainkba és mond el a véleményed nekünk! 

Köszönjük!