Nótinné Csikós Marianna – Polyecskó Dóra

Egy nagyon kedves partnerünk az ovoneni.blog.hu szerkesztőjének. Nótinné Csikós Mariannának legújabb könyvét szeretnénk Nektek bemutatni.

A könyv pedagógiai szakkönyv, amely elsősorban pedagógusok számára íródott. De azok az édesanyák, akik szívesen mesélnek, játsszanak, és a gyerekeiket tapasztalatokon keresztül és cselekedtetve próbálják bevezetni például a matematika világába, akkor ez a könyv számukra is sok ötletet kínál. Mese-vers ajánlókat is tartalmaz a kiadvány, rengeteg vizuális tevékenységet, mozgást. Bevezeti a gyerekeket játékos formában a zene világába is. Komplex játékgyűjtemény, 800 játék – és tevékenységötletekkel fűszerezve. A játékok eredetileg óvodai csoportok számára íródtak, de nagyon sok tevékenység önállóan, ill. édesanya segítségével gyakorolható és játszható.

Bővebben:

ÓVODAI JÁTÉKKALENDÁRIUM

800 heti és napi tervbe könnyen beágyazható fejlesztő tevékenység az óvodában

16810461_772343439609276_1988304182_oAz Óvodai Játékkalendárium egy olyan kiadvány, amely egyszerre segíti az óvodai tevékenységek tervezését, és megkönnyíti az óvodai adminisztrációt. A könyv összesen 800 játék- és tevékenységötletet tartalmaz, óvodai korcsoportokra bontva, segítve ezzel a differenciálás elvének megvalósítását.

A szakkönyv heti bontásban gyűjti össze a játékokat, tevékenységeket, hetente változó témákban, kapcsolódva az évszakokhoz kötődő ünnepi időszakokhoz, jeles napokhoz, segítve ezzel különböző témahetek megvalósítását. A kiadványban található játékok és tevékenységek könnyedén illeszkednek a csoportnaplóhoz, segítve ezzel az adminisztrációt.

A szakkönyv a nevelési év minden napjára tartogat 3-3 játékot, melyek minden nap egy konkrét nevelési területet fednek le:

  • A külső világ tevékeny megismerése, matematikai tartalom
  • Rajzolás, mintázás, kézimunka
  • Mese, vers, anyanyelvi játék
  • Ének, zene, énekes játék
  • Mozgás

A játék – és tevékenységgyűjteményt ajánljuk azoknak az óvodapedagógusoknak, akik szeretnék egyszerűsíteni az óvodai adminisztrációt, hogy minél inkább a kreatív mindennapokra koncentrálhassanak.

A kiadványról bővebb információ ezen a linken található:
http://neteducatio.hu/uzlet/notinne-csikos-marianna-polyecsko-dora-ovodai-jatekkalendarium/