Ide kattintva töltsd ki vásárlói kérdőívünket és küldünk neked egy SzóKiMondóka foglalkoztató füzetet ajándékba!

Mi történt velünk az idén? 

 

Fiatal korom első közösségi szilveszterei attól voltak emlékezetesek, hogy a barátokkal mindig tartottunk egy olyan beszélgetős kört, amelynek során végiggondoltuk, milyen volt az előző esztendő és mit várunk a soron következőtől. Emlékszem, mikor először gondoltam végig az elmúlt évemet, milyen más megvilágításba került minden! Azelőtt azt hittem, a szilveszter csak a bulizásról szólhat, de megváltoztatta az életemet ez az élmény. Azóta, ha csak egy módom van rá, mindig végzek valamiféle gyakorlatot, amellyel lezárom az elmúlt évet és kitekintek a jövendő felé. 

A mai bejegyzés erről szól tehát, hogy visszatekintünk, mit hozott nekünk 2017. Milyen kihívásokkal néztünk szembe, milyen sikereknek örülhettünk és mit tanultunk sikereinkből, kudarcainkból az idén.

Januárban folytattuk a 2016 november végén elindult rádióadásainkat a onedirectradio.hu oldalon. A rádió azóta átalakult, de az elhangzott adások elérhetők a podcaston és hamarosan a mi Youtube csatornánkon is bármikor meg tudjátok hallgatni őket. A Szem és száj mesekönyv illusztráció munkálatainak is nekiálltunk januárban, hiszen december végén megtudtuk az NKA pozitív döntését, miszerint támogatják a mesekönyvünk megjelenését.

Februárban New Yorkba látogatott Lackfi János és rendhagyó SzóKiMondóka foglalkozást tartott a Tízezer lépés magyar könyvesboltban délelőtt, este pedig verseiből olvasott fel felnőtteknek a könyvesboltban. Kimentem elé a repülőtérre és emlékszem mekkora élmény volt számomra beszélgetni vele. Az Apám kakasáról számolt be, amit azóta is sok örömmel forgatok.

Márciusban megjelent a Testrészek mesesorozat második kötete a Szem és száj, benne két mesével. A kedvenc részletem a könyvből a Móna pupilla négysorosa. Ezen kívül benne voltunk a Mommy Mia tavaszi boxában is.

Április igazán izgalmasan telt, ellátogattunk a bolognai nemzetközi gyermekkönyv vásárra. Ketten New Yorkból mentünk, Niki Budapestről jött és három napon át tartottunk megbeszéléseket külföldi kiadókkal a SzóKiMondóka idegen nyelvű megjelenéséről.

Májusban a Millenáris parkban és a Vasúttörténeti parkban egyszerre vettünk részt gyereknapi rendezvényen. Fárasztó, de tartalmas két nap volt.

Júniusban a Rózsakert bevásárlóközpontban lévő Lírában tartottunk ötórai kakaóprogramot, azaz gyerekfoglalkozást a megjelent gyerkőknek. Nyáron nem jönnek túl sokan el ide, ezért jövőre januárban és májusban megyünk. Viszont találtam egy olyan könyvet, ami később meghatározta online marketingünket.

Júliusban megtartottuk első egyhetes anyanyelvmegőrző táborunkat azoknak a gyerekeknek, akik külföldön élve tanulják és használják a magyar nyelvet. Rengeteg kulturális program gazdagította az egy hetet, sokat tanultunk mi is belőle. A tábor beszámolóját itt olvashatjátok.

Augusztusban megjelent a Testrészek mesesorozat harmadik kötete az Orr és fül, benne két remek Lackfi János verssel. János verseit a sorozat hátralévő 2 kötetébe is betesszük, mert az is példamutató a gyerekeknek, ahogyan ő játszadozik a nyelvvel, nem csak az, ahogyan Móna verselget.

Október elején jött egy újabb Mommy Mia box, őszi kiadás. Ekkor az Ovis csomagban szerepeltünk, Orr és fül mesénkkel. A hónap végén pedig megjelent a SzóKiMondóka játékcsomag sorozatának következő fejezete a Víz. Ezzel már az első természeti elemet is kihoztuk, hiszen eredetileg a sorozat a 4 elemről szól, csak kezdésnek tettük be elé a Családot, végére, összefoglalásul pedig az Ember fejezetet. A pozitív gyereknevelés expón is ott voltunk, ami az idén is nagyon sikeres rendezvény volt számunkra!

Novemberben a Kid Expón szerepeltünk. Az Ország Játéka versenyen is megmérettettünk és kétheti küzdelem árán el is nyertük Készségfejlesztő kategóriában mind a szakmai zsűri, mind a közönség szavazatai alapján a díjat. A nyertes játék pedig a SzóKiMondóka játékcsomag első fejezete a Család lett.

Decemberre megújult honlapunk. Elkészült első szókártyás mesefüzetünk, amiről hamarosan többet is hallhattok! Címe pedig „Ki beszél?” lett.

Jelenleg 9503 követőnk van facebookon.

Istagramon ez a szám 176, youtube csatornánkon pedig 74 feliratkozó van. Hírlevelünket pedig 1200-an olvassák hétről hétre.

Köszönjük, hogy velünk vagy csatornáinkon és követsz bennünket.

Év végi legfontosabb feladatunk a jövő év megtervezése lesz. Szeretnénk, hogy kommunikációnkat a rendszeresség, játékosság és tájékoztatás jellemezze. Ki kell találjuk milyen módon tudnánk gyakrabban megjelentetni egy-egy játékcsomagot, hogy kielégítsük a kicsik igényeit egy soron következő fejezettel. Ehhez egy tagsági rendszert kidolgozásán gondolkozunk, rendszeres, visszatérő vásárlókkal, akik egyedi ajánlatokkal élhetnek majd. Várjuk véleményedet, hogy szerinted mire lenne szükség, mely termékünk az, amiből többet szeretnél látni, mire fizetnél elő akár havi, vagy kéthavi rendszerességgel. A véleményed sokat számít és meg tudja határozni a cég arculatát a jövő évben.

Köszönjük a kitartó figyelmed, és reméljük, hogy jövőre is fordulsz majd hozzánk, ha szavas játékot, fejlesztő játékot, vagy olyan könyveket keresel, amit közösen olvashattok! 

Segíts a jövő alakításában, rövid kérdőívünk kitöltésével. Minden kitöltőnek postázunk egy Húsvét szóról szóra foglalkoztató füzetet az Új Évben!

Sok szeretettel:

Viola és Edina