/Újdonságok 1.

Újdonságok 1.

Vásárlói kérdőívünkben kértétek, hogy időről időre számoljunk be újdonságainkról. A vásárlói kérdőívet továbbra is kitölthetitek itt, ha szeretnétek ingyenes e-bookban megkapni a játékcsomagokba került szülői útmutatót, benne rengeteg játékötletettel és fejlesztési tanácsokkal, amelyeket gyerkőtök javára fordíthattok. 

Örömmel jelentjük, hogy a Könyvhétre most két újdonságunk is megjelent! Az egyik a Testrészek mesesorozat negyedik kötete, a Fej és szív. A Testrészek mesesorozatot 2016-ban indítottuk útjára a nagysikerű Láb és kéz kötettel. A lábmesében az alig három éves Móna sorra veszi a család lábbelijeit és eltűnődik rajta, milyen sokfélék a cipők – amit egy hangutánzó verssel örökít meg. A kézmesében öccsével, az alig 3 éves Marcival készít közös ajándékot anyának, szülinapjára. 

2017-ben további két kötet jelent meg a sorozatban: tavasszal a Szem és száj, ősszel az Orr és fül. A szemmesében Móna csak a szemével igyekszik felfogni a körülötte lévő világot, a szájmesében pedig anya beszélni tanítja Marcit és sorra vesszük, mi mindenre használjuk a szánkat. Az orrmesében a náthával küzdenek meg a testvérek és Móna megtanítja Marcit orrot fújni, míg a fülmesében új kislány érkezik az oviba, akit eleinte fülei miatt csúfolnak, de hamar kiderül különleges tehetsége és befogadják őt társai. Lackfi János verset írt a gyógynövényekről az orrmeséhez és a zenéről a fülmese kiegészítőjeként. 

Ilyen előtörténettel jelent meg az idei Könyvhétre a Fej és szív kötet, benne ismét két mesével, 3 mondókával, 2 dallal, és egy Lackfi János verssel a fej és a szív viszonyáról, az ész és az érzelmek kapcsolatáról, izgalmas gyereknyelven megírva. A fejmesében Móna várost épít Marci építőkockáival és vonatával amit úgy irányít, ahogyan a fej irányítja az egész testet. Hirtelen egy tornádó támadta meg a várost, amit Móna okos parancsokat osztogatva megvédett és elhárította a közvetlen veszélyt. A tornádó elmúltával a városlakók fogaldalmat tettek, hogy igyekeznek a klímaváltozást megelőző közlekedési eszközöket használni és vigyázni a város fáira is. 

A szívmese a valentin napi kártyák értelemmel való megtöltéséről szól. Móna minden óvodástársának kitalál valamit, aminek szerinte ő a legjobban örülne. Azt rajzolja a kártyájára, így megtanuljuk, hogy mindenkinek más-más okoz örömöt, amit nem árt figyelembe venni, ha szeretnénk örömet szerezni a másiknak. A kötetbe került két dal, pedig a vidám Lipem-lopom a szőlőt és a melankólikusabb Madárka, madárka kezdetű népdalok. 

E két testrész szerepe meghatározó a szervezet működése szempontjából, mindkettő irányítja fizikailag és szellemileg az egész testet, mégsem mindegy, hogy éppen mikor melyik vezet…

A négy eddig megjelent kötetet most 30% kedvezménnyel kaphatjátok meg. Az ötödik fejezet jövőre jelenik meg Föld napjára, mert az már a testrészek összhangjáról szól majd, sőt, az ember és a föld összehangolódásáról, ami napjainkban egy igen fontos lépés ahhoz, hogy megmaradhassunk ezen a bolygón. 

A másik újdonságról jövő héten számolunk be részletesen! Addig is jó olvasgatást: 

By | 2018-06-29T16:43:53+00:00 június 29th, 2018|készségfejlesztés, mesekönyv, olvasás|0 Komment

A szerzőről:

Szólj hozzá! Érdekel a véleményed!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Hallottátok? Láttátok? Készségfejlesztő kategóriában az Ország Játéka lett a SzóKiMondóka 2017-ben!

Ezt a versenyt a Játéknet találta ki eredetileg abból a célból, hogy a karácsony előtti vásárlási lázban segítsen a szülőknek eligazodni a hatalmas kínálatban. Több kategóriában lehetett szavazni és egy szakmai zsűri is bírálta a játékokat. Bíztunk ugyan magunkban, de minket is meglepett az első hely, amit elnyertünk a szakmai zsűri döntése alapján.

Az már csak hab a tortán, hogy a közönségszavazatok díját is elhoztuk, ezt nyilván neked is köszönhetjük, hiszen itt is többször hirdettük a versenyt és a linkeket, ahol leadhattad ránk a szavazatodat. Tovább: