Szívjunk egy kis friss levegőt! – mondhatnám, hiszen utolsó játékcsomagunk tavaly novemberben jelent meg. Aki akkor kezdte el használni a vizet, mára már igen csak megérett a folytatásra! Nos, nem kell tovább várakoznia, mert a Mikulás manói a múlt héten összeszerelték a Levegő játékcsomagot, ami a hétvégén rendelhetővé is vált a webáruházunkban.

A Levegő játékcsomagban tovább bontjuk a szavakat szótagokra, sőt, 2 szónak már a kezdőbetűjét is megfigyeljük, a lebontó-felépítő (analitikus-szintetikus) olvasástanítási módszertan jegyében. Már 17 képes szókártyát tettünk a csomagba és a film is hosszabb lett, összesen 24 perc. Annak a 17 szónak mind meg kell jelennie néhányszor a képernyőn, hogy a gyerekek megismerjék őket! 7 dalt is tettünk a filmbe, s ezek között olyan gyönyörű feldolgozások is születtek, aminek már alig várom a YouTube videóját. A Veronaki zenekar készítette el a film végefőcím dalát, ami szintén nagyon vidám lett, itt tudjátok meghallgatni.

A legnagyobb erénye a csomagnak (főleg a fiús családok számára) mégsem ez, hanem, hogy a könyvből megismerjük Marcit, Móna öccsét, így már fiú karakterrel is tudnak a néző kisfiúk azonosulni. A Csillagködök című Lackfi János mesében Móna sétára készül, méghozzá az első tavaszi nagy játszótéri sétájára, a tél után. Ehhez igyekszik magával vinni öccsét, Marcit, aki inkább a szekrény mögül lesi a történéseket és eszében sincs felöltözködni és elindulni. Móna ügyes trükkel veszi rá öccsét, hogy előbújjon és végre elindulnak a sétára, aminek a végén Marci egészen a csillagokba repül játszótéri űrrepülőjével.

Még egy újdonságra számíthattok a csomagban: a filmet immár nem DVD-n találjátok meg a dobozban, hanem egy vevőkódot találtok, amivel a honlapunkon regisztrálva megkapjátok a linket és a jelszót a linken lévő film megtekintéséhez. Nem YouTubera tettük fel a SzóKiMondóka Levegő filmjét, hanem Vimeora, hogy ne jöjjenek fel kéretlen tartalmak a filmjeink megtekintését követően. Itt nézhetitek meg a kísérletet is, amiben kétkarú mérleget készítünk apával, hogy összehasonlítsuk 2 tárgy egymáshoz viszonyított súlyát.

Az útmutatót már ismered, ha ismered korábbi játékcsomagjainkat, amiben a mostani megújult, az a csoportos (óvodai) felhasználás kiegészítő tevékenységei. Összességében ismét egy nagyon színvonalas csomaggal jöttünk ki, ha kicsivel is karácsony előtt.

Amin azóta dolgoztam, pedig egy olyan videó, amivel kipróbálhatjátok a SzóKiMondóka minden egyes elemét: a szókártyákat és a mesekönyvet és bepillanthattok filmjeinkbe is. Nézd meg a videót itt, hívd magad mellé gyermeked és figyeld, ahogy elvarázsolja őt, ahogyan kimondja a szavakat, megmutatja a kártyákat és mondókázik veled. Ha eddig nem sikerült meggyőződjél arról, hogy hasznos számotokra a SzóKiMondóka, próbáld ki vele és dönts az alapján, amit látsz. Varázslatos ajánlatok várnak a végén és most szólok, hogy jövőre sajnos árat kell emeljünk. 4 éve ugyanazon az áron hozzuk forgalomba a dobozokat, amikre már a nyomdának is kétszer annyit fizetünk, mint akkor. S ha a filmforgatás költségét is visszaosztom egy dobozra, akkor már szinte rosszul is járunk a mostani árral…de az idén még érvényesek ’14-es áraink, az emelés csak jövőre lesz esedékes.

Nézz bele a SzóKiMondókába itt!