Még kimondani is sok! Aki gyermeket nevel, az tudja csak, hogy milyen gyorsan nőnek a gyerkők, ugyanakkor mennyit számít egy év, egy hónap, vagy akár csak egyetlen nap fejlődésük szempontjából. Nekem a negyedik gyermekem a SzóKiMondóka és az első játékcsomag, az Óvoda megjelenése történt meg 2014. október 2-án, innen számítjuk a SzóKiMondóka megszületését. Nézd meg a megjelenéskori sajtótájékoztatóról készült videót, amin Lackfi János olvas fel az Óvoda csomagba írt meséjéből: 

Ugyanakkor már előtte legalább négy éve szinte minden nap foglalkoztam vele: 2010-ben kezdtem el kislányommal szókártyás játékokat játszani és az ő reakciója alapján döntöttem úgy, hogy ezt érdemes közkinccsé tenni. 2011-ben ezért Magyarországra költöztünk, pocakomban a harmadik gyermekkel, a ma 9 éves Manuellel, aki a SzóKiMondóka filmjeiben Milánt játssza (2015-ben, a forgatáson már 3 éves volt). 2012-ben alapítottuk meg a céget, amikor még csak a forgatókönyvek voltak meg és a sorozat szókészletét válogattuk gondosan össze. 

A cég alkalmat adott arra, hogy szakmai gyakornokaink legyenek: Poncsák Nikolett volt első gyakornokunk a BGF végzős hallgatójaként, aki nem kisebb feladatot vállalt nálunk, mint egy komplett üzleti terv megalkotását, a Facebook oldal elindítását és marketing tevékenységeket, amikor még nem is volt termékünk. Niki 5 éveig volt velünk és oroszlánrésze volt annak kialakításában, ami ma a SzóKiMondóka: piacvezető a fejlesztő játékok területén. Fókuszcsoportot szervezett Gödöllőn, ami elindított egy brainstorming folyamatot, ami alapján megszületett a nevünk: SzóKiMondóka. Megemlíteném még Perecz Angélát, aki második gyakornokunk volt és munkája nyomán Niki a marketinggel tudott jobban foglalkozni, míg ő rendben tartotta a papírokat és a számlákat. A szélesebb körű marketinget Kiss Judith alakította ki nálunk aki 2 évig volt munkatárs. Forest Finkelstein amerikai CEO munkássága nyomán lettek brand színeink, terjesztő partnereink az egész országban, új kiadványaink és bővült ismertségünk a rengeteg rendezvény folytán, ahova Niki és Galló Edina elvitték a SzóKiMondókát. Edina akkor kezdett nálunk, amikor kisfia bölcsibe került, aki ma már negyedikes nagyfiú. És persze nem tudott volna létrejönni a SzóKiMondóka férjem, Scott Miller kitartó és önzetlen támogatása nélkül mert nem tudtunk volna sem elindulni, sem továbblépni ezen az úton. 

A játékcsomag útjának egyengetését pályázatokkal, befektetők keresésével és szakmai együttműködések kialakításával próbáltuk elérni, 2 éven keresztül. Végül rá kellett jönnünk, hogy “magad uram, ha szolgád nincsen” – és saját erőből leforgattuk az Óvoda játékcsomaghoz szükséges filmet – ez került bele a 7 éve megjelent első játékcsomagunkba. A játékcsomag megjelenése után tudtuk, hogy más kiadvánnyal is ki kell jönnünk a piacra, mert nagyon nehéz lesz a dobozoba zárt játékcsomagokat megismertetni és elfogadtatni a magyar közönséggel. Első könyveink a Móna Manó mesék voltak Döbrentey Ildikó tollából. Azt is tudtuk, hogy folytatnunk kell a játékcsomag sorozatot, mert egy csomag néhány hónapig köt le egy családot, de ha nincs folytatás, ellankad a lelkesedés. Mégis, a magas gyártási költségek miatt csak évente egy új játékcsomagot tudtunk megjelentetni. 

Ezért mostanra jutottunk el odáig, hogy ha nem is jelent meg minden kiadványunk még, vállaljuk, hogy a következő 2 évben mind a három könyvsorozat, a 

Testrészek mesesorozat, a

Móna és Marci kirándul szókártyás mesesorozat és a 

SzóKiMondó Ökomesék mind az 5 kötetét eljuttatjuk hozzád és a 

játékcsomag sorozat mind a 6 részét is – ez összesen 21 kiadvány. Ez a különleges ajánlat egy 24 hónapos programba áll össze, amelynek során nem csak havonta egy új kiadványt kapsz, de minden napra írunk neked mellé foglalkozástervet, ami alapján játszhatsz gyermekeddel. 

Emellett van még karácsonyi mesekönyvünk, 3 foglalkoztatónk, szókártyás mesefüzetünk, Játékmappánk, Móna babánk és Hajszink. 

Most érzem azt, hogy kezd beérni a sok munka, sok év kemény, megfeszített tempója, missziós feladatként, önként felvállalt és fizetés nélkül végzett munkája. 

Beérett a gyümölcs, hiszen használjátok és igénylitek mára már annyian, Magyarországon és az egész világon is, hogy a SzóKiMondóka tovább tud gördülni a nehézségeken és akadályokon csak a bevételeire támaszkodva is. 

Isten éltessen Móna, Isten éltessen SzóKiMondóka! 

Neked meg, szókimondókázó szülőnek hálásan köszönöm az időt és az energiát, amit gyermeked fejlesztésébe fektetsz, mert mindez semmire sem menne nélküled, ha te nem juttatod célba az általunk létrehozott eszközöket azzal, hogy rendszeresen használod gyermekeddel. 

Ezért ez az ünneplés rólad, neked is szól! 

Köszönjük!

Nézd meg a bejegyzésről készült videót a SzóKiMondóka Facebook oldaláról: