Azt hiszem, ha ezt a blogot olvasod nem kell téged arról meggyőzzelek, hogy miért fontos a gyermekeddel foglalkozni, miért kell őt fejleszteni. Ha úgy gondolod, hogy felnő ő magától is, akkor nem hiszem, hogy rákattintanál a SzóKiMondóka blogjára. Ha mégis lennének kétségeid, csak arra gondolj, hogy a kisgyermek számára minden őt érő inger tanulás a világról. Ha ölbe veszik és énekelnek neki, szülei, nagyszülei mondókáznak vele, képeket mutatnak neki, aminek a jelentését mondják is neki újra és újra, gyorsan és sokat fog tanulni a világról. Ha egész napját a járókában tölti, akkor mindez kimarad és annyit tanul meg, hogy magányos és elszigetelt a többiektől. 

Fejlesztéssel továbbá sok probléma megelőzhető, a rendszeres foglalkozásokkal a kapcsolatotok is erősíthető.

A SzóKiMondóka játékcsomagjaival végzett foglalkozások pedig még további előnyökkel bírnak: 

Sikerélményt adnak

Gyermekednek, mert olyanokat kérdezel tőle, amire vagy tudja már a választ, vagy rá fog jönni hamar, így önmagáról alkotott képe erősödik, egyre jobban bízik magában, magabiztosabb lesz. Napról napra egyre többet tud: egyre több szót tud kimondani, felismerni, egyre több testrészt megnevezni, egyre több dalt, mondókát ismer, vagy már mond is, jó oka van tehát arra, hogy egyre jobbnak érezze magát. A tőled kapott bíztatás és dícséret meg is erősíti ebben és neked ugyanilyen sok okod és alkalmad van megdícsérni őt, ami, mint tudjuk, tovább motiválja és tovább erősíti önbizalmát. 

Nincs mitől tartanod: az önbizalmat nem lehet túlerősíteni. Az erős önbizalmú gyermek magabiztos, nem elbizakodott. Az elbizakodott gyermekek általában kompenzálnak az önbizalom hiánya miatt és erősebbnek mutatják magukat, mint amilyenek.

Felkészítenek az életre 

Hiszen sok olyan tudást adnak, amit nem olyan könnyű máshol összeszedni. Tanítanak a természetről, az elemekről, a természeti törvényekről, állatokról, emberekről egy olyan kontextusban, ami szórakoztató és magával ragadó. Az Óvoda játékcsomaggal az óvodára tudsz felkészülni, a játékcsomag sorozatunk pedig az életre készítik fel a gyermekeket, persze, csak ha eleget veszitek elő és sokat foglakozol segíségükkel gyermekeddel. 

Kinyújtják azt az időt, amíg gyermeked tőled tanul és megcsinálja, amit kérsz tőle 

Szoktam mondani kisgyermekes szülőknek, hogy most foglalkozzanak gyermekeikkel, mert ha nem kezdik el idejében, elszalasztják az alkalmat, míg a gyermek őket tekinti a világ közepének. Ha azonban rendszeresen és sokat foglalkozol velük, ez az időszak nyújtható és iskolás korában is könnyebb dolgod lesz együtt tanulni vele. Megszokja, hogy megcsinálja, amire kéred (Mondd ki…!), válaszol kérdéseidre (Mi ez?, Mire használjuk? …stb.) és ezt az élet többi területére is átviheted. Öntörvényű, dacos gyermekedből egy szófogadóbb kisgyermeket faraghatsz a rendszeres foglalkozások segítségével. 

De mégis hogyan? 

Használd játékcsomagjaink mellé a rájuk kidolgozott Napi játékok foglalkozásterveket. Ezeket most kiegészítettük könyveinkhez kidolgozott játékokkal és az egészet egy alacsony havidíjért megrendelheted most úgy, hogy minden hónapban más-más kiadványt kapsz tőlünk. Három havonta egy-egy játékcsomag érkezik, a Család játékcsomaggal kezdve a sort, majd jön a Víz játékcsomag, három hónap múlva a Levegő, utána a Tűz, a Föld és végül a még megjelenés előtt álló Ember játékcsomag következik.

A közbeeső hónapokban pedig mesekönyveinket küldjük ki: először a Testrészek mesesorozat köteteit, mindegyikben két-két mesével más-más testrészről: a második hónapban a Láb és kéz, amiben a cipős verset találod meg, utána jön a Szem és száj, amiben anya beszélni tanítja Marcit, majd az Orr és fül, amibe már 2 Lackfi János vers is került, a Fej és szív, ami egy igazi vonatozós történet és egy mese a szívbéli ajándékokról, majd a Test mese zárja a sort Föld meditációval. Második mesesorozatunk Molnár Krisztina Rita: Móna és Marci kirándul – szókártyás mesesorozat az 5 érzékről kötetei: Készülődés (látás), Útközben (hallás), A fák között (szaglás), A tisztáson (ízlelés), Emlékezés (tapintás). Végül pedig a SzóKiMondó Ökomesék sorozat könyvei következnek újrapapírra nyomva, 12 befűzött szókártyával: Nulla hulladék, Barátom, a fa, Egyem-e mese, Vásárlás – újragondolva és a Jönni – menni – lélegezni. Minden kötet más-más szempontból vizsgálja meg kialakult szokasainkat és gyakorlati tanácsokat ad arra vonatkozóan, hogyan tudjuk kisebb környezetterheléssel élni az életünket. Ezeken a kiadványokon túl még további játékok, foglalkoztatók, mesefüzetek kerülnek kiküldésre, számos ajándékkal tarkítva a folyamatot. 

Kíváncsi vagy mégis mennyibe kerül mindez? 

Neked mennyit érne meg az, hogy minden napra lebontva megkapd, hogy mivel fejlesszed gyermeked és oda is érjen hozzád havonta az ehhez szükséges eszköz? Gondold át, hogy mi az az összeg, amit te havonta rászánnál erre! 

Ha megvan a fejedben az általad ezért a szolgáltatásért ÉS a termékekért vállalható havidíj összege – és csak akkor lépj tovább erre az oldalra, ahol további részleteket olvashatsz, vagy az oldal aljára gördítve megtudhatod, mennyit kérünk mi ezért. 

Jó olvasgatást! 

És persze, sok hasznos foglalkozást kívánok szeretettel: 

Miller Viola 

programgazda 

Nézd meg a bejegyzés videóváltozatát a SzóKiMondóka Facebook oldaláról: