Minden év októberében megemlékezünk az Óvoda játékcsomag megjelenése kapcsán rendezett sajtótájékoztatóról. Azt tartjuk ugyanis a SzóKiMondóka születésnapjaként számon. 2014. október 2-át. Nem 2009-et, amikor az ötlet megszületett gyermekemmel való foglalkozások kapcsán, vagy 2010-et, mikor a pilot anyag elkészült, amit oda tudtam adni egy csapat anyukának kipróbálásra, vagy akár 2012-őt, mikor a céget megalapítottuk. 2014-et tartjuk születésnapnak, mert akkor jött világra az ötlet, akkor jelent meg az első játékcsomag. A gyermek születését sem fogantatásától számítjuk. Igaz, hogy hosszú szülés volt, de megérte.

A korábbi évek beszámolói inkább visszatekintő jelleggel születtek az azóta eltelt időszakról. Ezért én most csak egy évvel mennék vissza az időben, mert akkor egy hatalmas mérföldkőhöz érkeztünk el a SzóKiMondóka történetében. 2021. szeptember 1-től lehet ugyanis előfizetni kétéves Foglalkozz velem minden nap! programunkra, amelynek keretében két év alatt megkapod a SzóKiMondóka összes kiadványát – minden hónapban valamit – és mellé minden napra foglalkozástervet küldünk a házhoz szállított eszközökhöz. Tavaly ilyenkor, mikor elindítottuk ezt az előfizetést, nem kis bátorság kellett hozzá, hiszen még 7 kiadvány hiányzott a portfólióból ahhoz, hogy teljesíteni tudjuk a belépőknek tett ígéreteinket: mire odaérnek az előfizetésben, meg fog jelenni a megígért kiadvány. Ebből hármat sikeresen megcsináltunk: tavaly novemberben megjelent a Móna és Marci kirándul szókártyás mesesorozat negyedik kötete A tisztáson. Majd idén áprilisban az ötödik: Emlékezés címmel. Júniusban a SzóKiMondó Ökomesék sorozat harmadik kötete jelent meg a Nulla hulladék (2019) és a Barátom, a fa után (2020): Egyem-e mese címmel. Most készül a negyedik ígéretünk, amivel egy kicsit bajban vagyunk. Még fizetjük a nyomdának az Egyem-e mese részleteit, de mellé, a most készülő Ember játékcsomagot a korábbinál magasabb áron, ugyanakkor kevesebb részletben kell kifizessük, így a részletek összege eléri a havi bevételeinkét. Annak érdekében, hogy ennek eleget tudjunk tenni, egész október-novemberben leértékelésekre számíthatsz a SzóKiMóndóka háza táján, de vigyázz, mert ezek mindig csak néhány napos akciók lesznek. Kövesd Facebook oldalunkat a legfrissebb részletekért!

Közben elindítottuk a Szókimondókázz velem! Facebook csoportunkban a 28 napos Foglalkozz velem! kihívásunkat, amin bárki, ingyenesen részt vehet. Nem kell mást tenned, mint belépned a Facebook csoportba és minden nap megcsinálni gyermekeddel az ott megjelenő mondókát. A mondókák mellé letölthető szókártyákat is csatolunk, szókártyás játékleírásokkal, amit jó, ha most elmentesz, mert a később előkerülő szókártyák mellé is ezeket fogod tudni használni.

Szeretnénk, ha minél több családhoz eljutnának a SzóKiMondóka eszközei és ezzel a kihívással alkalmad van ingyen kipróbálni azokat. Ha megtetszenek a játékok, egész hónapban alkalmad lesz kedvezménnyel hozzájutni játékcsomagjainkhoz, ugyanis amivel épp játszunk, azt a kiadványt néhány napig olcsóbban rendelheted meg.

Ha pedig az első néhány nap után tudod, hogy ez biztosan leköti és fejleszti gyermeked, akkor még most csatlakozz a Foglalkozz velem minden nap! előfizetésünkhez, mert ha ezt még most megteszed, akkor mindvégig megmarad az az előnyöd, hogy az évszakok beköszöntéhez alkalmazkodóan kapod a játékcsomagokat: télen a Víz csomagot a tél szavaival, tavasszal a Levegő játékcsomagot, nyáron a Tüzet, ősszel a Földet és így tovább.

Foglalkozz velem minden nap! programunkhoz itt csatlakozhatsz.

Várunk a szókimondókázó szülők népes táborában!