A legutóbbi blogbejegyzésben részletesen leírtam – és a videóban is elmondtam, hogy készül az Ember játékcsomag és milyen sok munka, mennyire összetett folyamat egy játékcsomag megjelentetése. Érdemes azonban megjegyezni, hogy a SzóKiMondóka játékcsomag sorozat terve nem most készült, az egyes fejezetek megjelenése előtt, hanem már 2010-ben elkezdtem rajta dolgozni és 2012-ben véglegesedett a fejezetek szókészlete, a szavakhoz válogatott gyerekdal és mondókakincs és az ezekre épülő forgatókönyvek a a sorozat fejezeteiről. Mégis onnantól számítva 3 év volt, mire a sorozat első része, a Család játékcsomag 2015-ben megjelent.

Miért tartott ilyen sokáig az első fejezetet megjelentetni? 

Ennek egyetlen oka van: a pénz. Olyan költségvetést kaptunk a sorozat forgatására amiről eszünkbe se jutott, hogy magunk finanszírozhatjuk. Az első verzió 35 millióról szólt és az csak a forgatás költsége volt, ahhoz jön még az egyes fejezetek nyomdaköltsége, ami a Bevezető fejezetként megjelent Óvoda játékcsomagnál már 2014-ben is 4 millió forintra rúgott. Ehhez jön még az alkotók munkadíja: író, dalszerző (a saját dalokhoz), illusztrátor, szerkesztő, vágó, animátor, stb.

Két évig házaltunk befektetőt keresve, pályázatokat írva, marketing megjelenéseket ajánlva cégeknek. Végül rá kellett jönnünk, hogy ha meg akarjuk valósítani a sorozatot, saját forrásból, hitelből, kölcsönből kell azt megtegyük a költségek lefaragása mellett. Mindössze 10 millióból sikerült leforgatnunk a sorozat fejezeteihez szükséges filmanyagot, úgy, hogy mindenki több szerepet látott el. Ez csak a filmanyag volt, a nyomdaköltségre és utómunkálatokra Kickstarter kampányt indítottunk, mert minden pénzünk elment a forgatásra.

Azóta is, minden új fejezet költsége egy hatalmas beruházás, amit nem is sikerült minden évben megvalósítanunk. Gondolj bele, hogy akik az elején, 2015-ben kezdtek el szókimondókázni, esetleg még egy-két évig követtek minket, de a gyermek hamarabb nőtt ki a szókimondókázó életkorból, mint megkaphatta volna a folytatást. Mindenesetre aki most, vagy az elmúlt egy-két évben kapcsolódott be gyermekével a szókimondázó szülők közösségébe, abban a szerencsés helyzetben van, hogy a sorozat végére tud érni hosszabb várakozási idő nélkül is.

Mivel nyomdában van a sorozat utolsó fejezete, az Ember!

A nyomdai gyártás kezdő részletet ismét kölcsönből finanszíroztuk, de határaink széléhez értünk újra (mint már annyiszor a SzóKiMondóka fenntartása során, de most tényleg!) – ezért annak érdekében, hogy a további 3 részletet a nyomdának még az idén ki tudjuk fizetni: Hozzád fordulunk. 

Kedves szókimondázó szülő!

Összesen 44 termék várja raktárunkban, hogy gyermeked szórakoztatására lehessen – gyermeked pedig azt várja, hogy foglalkozz vele és minőségi időt tölthessen veled. 

Októberben lesznek leértékelések is, de addig is szeretném megadni azoknak a szülőknek a lehetőséget, akik teljes áron akarnak vásárolni, hogy megtehessék. Most, remélhetőleg utoljára van szükség a ti segítségetekre, de most nagy szükség van rá.

Segítesz? 

FONTOS: Ha problémába ütköznél a megrendelés leadásánál, hívj minket: (20-66-56-199) vagy írj nekünk: szia@szokimondoka.hu

Segítünk! 

Nézd meg a bejegyzés videóváltozatát, ahogyan elhangzott a SzóKiMondóka Facebook oldalán: